Sénéchal rondt ploegenspel af in Primus Classic, Van der Poel laat goede vorm zien

Een week voor het WK wielrennen heeft Florian Sénéchal de Primus Classic op zijn naam geschreven. De Fransman van Deceuninck - Quick Step rondde het ploegenspel van zijn ploeg af. Mathieu van der Poel en Julian Alaphilippe toonde zich onderweg, maar een lekke band voor Van der Poel zorgde ervoor dat hij niet kon meestrijden voor de winst.

Met over een week het WK wielrennen kon de Primus Classic over een mooi deelnemersveld beschikken met onder meer Alaphilippe en Van der Poel aan de start. Het parcours in België kende ook drie beklimmingen van het WK en dus was het een mooie test voor de deelnemers. Van der Poel liet zich goed zien op de verschillende beklimmingen.

De Nederlander die al lange tijd last heeft van zijn rug trok op verschillende hellingen door en zorgde samen met wereldkampioen Alaphilippe voor het verschil op de Bekestraat, een van de vele beklimmingen op het WK. Door de versnelling van Van der Poel en Alaphilippe wisten uiteindelijk elf renners weg te rijden, met daarbij vijf man van Deceuninck - Quick Step.

De Belgische ploeg wilde de meerdereid in de groep gaan uitspelen en op dat moment reed net Van der Poel lek. De kansen van de Nederlander waren daarmee voorbij, maar lijkt wel klaar voor het WK. Door de verschillende aanvallen zouden uiteindelijk vijf renners wegrijden uit de kopgroep met daarin nog twee renners van Honoré en Sénéchal.

De twee speelde het simpel uit. Honoré zou even wegrijden met Tosh van der Sande, waarna Jasper Stuyven met in het wiel Sénéchal het gat dichtreed. Voor de Fransman een ideale situatie waarna hij het in de sprint het makkelijk afmaakte voor Van der Sande en Stuyven.