Verstappen: "Heel speciaal om hier te winnen"

In een weinig spectaculaire Grand Prix van Monaco reed Max Verstappen vanmiddag naar een onbedreigde zege. Het was de eerste overwinning van de Nederlander in het prinsdom en met zijn eerste plaats greep hij ook nog eens de kop in de WK-stand.

"Het is natuurlijk heel speciaal om hier te winnen. Het is tevens mijn eerste keer op het podium hier. Het was een geweldige race. Het is enorm lastig om 78 rondjes lang 100 procent concentratie te hebben, maar het is erg cool. Je wil deze Grand Prix altijd winnen, al sinds ik klein ben. Om nu ook nog aan de leiding te gaan in het kampioenschap is een mooie bonus", aldus de Red Bull-coureur, zo lezen we op Verstappen.nl.

Nadat de Nederlander als koploper de eerste bocht in ging leek er voor hem weinig meer aan de hand gedurende de race. "Je weet nooit wat er gaat gebeuren, maar ik heb nooit echt het gevoel gehad dat ik onder druk stond. Het draaide allemaal om het sparen van de banden en om het kiezen van een goed moment om de pit stop te maken. De anderen stopten wat eerder, dus dat maakte het wat makkelijker voor mij, maar ik had het allemaal onder controle."

Voor het eerst in de geschiedenis staat er nu een landgenoot bovenaan in de strijd om de wereldtitel, maar voor Verstappen begint het nu pas. "Nu ik hier sta, ben ik natuurlijk erg trots, maar ik kijk ook vooruit. Het is nog een erg lang seizoen. We moeten zorgen dat we elk weekend competitief zijn, want Monaco kan een vertekend beeld geven. Op normale circuits zal Mercedes weer sterk zijn en wij moeten blijven doorwerken. Maar na de laatste twee wedstrijden is dit natuurlijk top en dit is een geweldige manier om verder te gaan."

Verstappen: "Heel speciaal om hier te winnen" (Getty Images / Red Bull Content Pool)
Verstappen: "Heel speciaal om hier te winnen" (Getty Images / Red Bull Content Pool)