Verstappen: "We zijn te langzaam, en niet een beetje"

Donderdag is traditioneel de dag van de eerste vrije trainingen in Monaco. Voor Max Verstappen was het een teleurstellende dag, hij kon niet anders concluderen dan dat zijn Red Bull-bolide te langzaam is.

"Ik hoopte hier sneller te zijn maar het is een lastige baan om op te rijden", zo concludeert de Nederlander. "We zijn te langzaam, en niet een beetje. We zullen echt wat snelheid moeten vinden. Iedereen heeft last van verkeer dus moet je naar optimale rondetijden en sectortijden kijken en daar zijn we te langzaam. Het voelde ook niet goed tijdens het rijden. Normaalgesproken voel ik me comfortabel in de auto en kom ik snel op snelheid, maar nu duurt het te lang en is het niet hoe ik het graag wil. Tot dusver is dit het lastigste weekend", zo lezen we op Verstappen.nl.

"Ik ben verbaasd hoe snel Ferrari is vandaag, maar dat laat ook zien dat wij redelijk zwak zijn. Zij doen het goed en wij zijn zwak. Gelukkig hebben we morgen een vrije dag en kunnen we naar de dingen kijken. Er zal veel moeten veranderen", zo vult Verstappen aan.