Hamilton noemt zijn weekend rampzalig

Tot nu toe wil het nog niet echt lukken voor Lewis Hamilton dit weekend. Met een zevende plek in de kwalificatie van vandaag heeft de Brit weinig uitzicht op een goed resultaat in de nauwe straten van Monaco waar inhalen bijna onmogelijk is. Hamilton hoopt morgen nog een paar plekken winst te kunnen boeken. 

"Het is een rampzalig weekend tot dusverre, maar het had erger gekund. We moeten positief blijven en de klap incasseren. Ook zonder de rode vlag had ik mezelf aan het einde niet kunnen verbeteren. Het was een ramp voor mij, ik was toch al van plan om naar binnen te komen", zo vertelde Hamilton aan Ziggo Sport.

De Brit durft ook niet precies te zeggen hoe snel zijn Mercedes in de race zal zijn. "Ik heb ... ik denk niet dat heel veel mensen een lange run hebben uitgevoerd, maar dat maakt niet echt uit. Het is toch treintje rijden hier. Het is een kwestie van volgen en kijken of er zich kansen voordoen. Ik hoop dat het gaat regenen, maar ook dat lijkt onwaarschijnlijk", zo lezen we op de site van RacingNews365.

"We hebben niet heel veel data om te bekijken, want het draait hier eigenlijk allemaal om de zaterdag. Al het werk wat er nu nog gedaan moet worden vindt zondagmiddag plaats tijdens de race. Het wordt waarschijnlijk niet de meest spannende zondagmiddag, maar we gaan proberen om plaatsen goed te maken", zo vult Hamilton aan.