Verstappen: "We hebben een foutloos weekend nodig"

Komend weekend staat de Grand Prix van Monaco op het programma, een wedstrijd waar Max Verstappen nog nooit op het podium stond. Hij hoopt daar zondag eindelijk verandering in te brengen. Maar terugkijkend op de wedstrijd in Spanje concludeert Verstappen dat Red Bull Racing nog snelheid tekort komt.

Natuurlijk werd er in aanloop naar de race in het prinsendom ook even teruggekeken naar de vorige grand prix. "Ik voel me er goed bij, maar als team was het niet meest vlekkeloze weekend. We kwamen tijdens de race absoluut snelheid te kort. Het is wat het is en we hebben nog steeds de tweede plaats en veel punten behaald voor Red Bull Racing. Het is nog vroeg in het seizoen, dus we moeten er gewoon voor zorgen dat we blijven pushen en druk uitoefenen en nog wat races gaan winnen. We analyseren en pushen onszelf altijd tot het uiterste", aldus de Nederlander, zo lezen we op Verstappen.nl.

Ten opzichte van vorig seizoen lijkt Red Bull Racing dichterbij Mercedes te zitten maar op een aantal gebieden loopt het team van Verstappen nog achter, zo analyseert hij. "Ik denk dat onze bandenslijtage maar ook de algemene snelheid van de auto niet goed genoeg was om Mercedes in Barcelona echt uit te dagen. Ik wist in de eerste bocht voor Lewis te komen, maar als mij dat niet was gelukt, zou hij gewoon zijn weggereden. Dus dat ik zo lang aan de leiding van de race ging, deed het erger lijken om naast de winst te grijpen. We moeten ons gewoon blijven verbeteren."

Voor komend weekend heeft Verstappen het doel om voor het eerst op het podium te komen in Monaco. Hij kijkt uit naar deze bijzondere grand prix en in het bijzonder de kwalificatie. "De Grand Prix van Monaco is altijd heel bijzonder, het verschilt heel erg van andere circuits. Het circuit is erg smal maar ook geweldig om tijdens de kwalificatie over één ronde te rijden. Je kunt echt voelen wanneer alles in elkaar valt en dat de ronde een goede gaat worden, dat brengt een grote glimlach. Ik heb in Monaco nog nooit op het podium gestaan, dus daar wil ik graag verandering in brengen! We hebben gewoon een foutloos weekend nodig, dat is volgens mij heel belangrijk. We zullen zien of we snel zijn of niet, maar tot nu toe waren we in de kwalificatie redelijk dichtbij, dus ik hoop dat dat in Monaco ook zo zal zijn."