Verstappen: "Vandaag ging het goed, maar morgen moeten we het afmaken"

De verschillen in de strijd om de pole position waren bij vlagen minimaal en even leek Max Verstappen op weg naar de beste startpositie maar de rode vlag gooide roet in het eten. Uiteraard vond de Nederlander dat jammer maar de tweede startplek biedt perspectief op een goede race.

"Het was jammer van de rode vlag", aldus Verstappen na afloop van de kwalificatie. "Ik voelde me erg comfortabel en kon de snelheid steeds verder opbouwen. We hadden het zo gepland dat ons laatste rondje het snelst zou zijn. Het ging erg goed, maar helaas konden we door de rode vlag geen gooi naar de pole positie doen. Desondanks is het tot nu toe een erg goed weekend. We hebben ons na donderdag goed hersteld", zo lezen we op Verstappen.nl.

Na een wat moeizaam begin van het raceweekend staat Red Bull Racing er weer goed voor. "Iedereen in de fabriek en ook de mensen hier op het circuit hebben uitstekend werk geleverd om me de auto te geven die ik graag wilde hebben. We zaten donderdag best ver van de pace af en dat had ik eigenlijk ook niet verwacht. Gelukkig hebben we de snelheid vandaag gevonden. Het was een leuke kwalificatie", zo vertelde Verstappen.

Omdat Lewis Hamilton pas op de zevende plaats start biedt de race van morgen perspectief voor Verstappen om flink in te lopen op de Brit. Zeker aangezien het moeilijk inhalen in de straten van Monaco. "Het is altijd belangrijk om veel punten te scoren en zo ver als mogelijk voor je tegenstanders te zitten. Vandaag ging het goed, maar morgen moeten we het afmaken", aldus de Nederlander.

Verstappen: "Vandaag ging het goed, maar morgen moeten we het afmaken" (Getty Images / Red Bull Content Pool)
Verstappen: "Vandaag ging het goed, maar morgen moeten we het afmaken" (Getty Images / Red Bull Content Pool)