FOK! Wat een weer: van alles wat maar koud

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Vandaag is het wisselend bewolkt met enkele buien. Er is aanvankelijk een kleine kans op onweer en korrelhagel. Lokaal komt eerst nog een enkele mistbank voor. In de loop van de ochtend neemt de de bewolking van het zuiden uit toe en ontstaan er meer buien. In het zuidoosten kan het in de loop van de middag en avond enige tijd gaan regenen. De maximumtemperatuur ligt rond 11°C. De wind is overwegend zwak tot matig en komt uit richtingen tussen zuid en west.

In de nacht naar vrijdag komen er vooral in het noorden enkele opklaringen voor en is het meest droog. Lokaal kan er een mistbank ontstaan. In de zuidelijke helft trekken enkele buien van west naar oost, waarbij kans is op hagel en onweer. De minima liggen tussen 6°C aan de kust en in opklaringen lokaal rond het vriespunt. De wind wordt in de loop van de nacht noordwestelijk en is zwak tot matig.

Vrijdag begint op de meeste plaatsen met opklaringen en enkele wolkenvelden. Een eventuele mistbank lost snel op en in het zuidoosten komen nog enkele buien voor. In de loop van de dag ontstaan er stapelwolken en kunnen er met name in het noorden en oosten enkele buien ontstaan. De maximumtemperatuur ligt rond 12°C. De westelijke wind neemt toe naar matig, in het noordelijk kustgebied mogelijk vrij krachtig. In de avond neemt de wind landinwaarts af naar zwak. (Bron: KNMI)

Wormerveer, toen het nog terrasweer was. (Foto: Rob)
Wormerveer, toen het nog terrasweer was. (Foto: Rob)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.