Di Giannantonio met overmacht naar eerste Moto2-zege

De Grand Prix van Spanje in de Moto2 heeft geen geweldig spektakel opgeleverd, maar wel een nieuwe winnaar in de klasse onder de MotoGP. Op het circuit van Jeréz de la Frontera reed Fabio Di Giannantonio zeer sterk naar de winst.

Met Remy Gardner, Fabio Di Giannantonio en Marco Bezzecchi op de eerste rij ging de race van start, Di Giannantonio pakte daarbij de leiding, voor Gardner en de van plek zeven vertrokken Augusto Fernandez. Voor laatstgenoemde was het snel klaar: hij gleed onderuit en was gezien.

Raul Fernandez reed ondertussen op plek drie, achter Di Giannantonio en Gardner. De Italiaan begon een alsmaar groeiend gat te slaan naar Fernandez en Gardner, die ook Bezzecchi en Sam Lowes in het achterwiel hadden.

Niemand kwam meer bij Di Giannantonio in de buurt, hij schreef de race op bijzonder overtuigende wijze op zijn naam, zijn eerste Moto2-zege. Bezzecchi knokte zich naar de tweede plek, die hij in de slotfase kon consolideren, terwijl Lowes ook voorbij teamgenoten Garder en Fernandez naar het podium ging. Bo Bendsneyder reed een onzichtbare race en werd vijftiende, wel goed voor één puntje.