Snowboardcrosser De Blois twee keer zesde in World Cup

In het Georgische Bakuriani zijn de afgelopen dagen twee World Cup-wedstrijden in de snowboardcross gehouden. Dat ging lekker voor Glenn de Blois: de 25-jarige Nederlander eindigde twee keer als zesde, door de kleine finale twee keer als tweede af te sluiten.

Vrouwen 1
Met Michela Moioli uit Italië, de Amerikaanse Lindsey Jacobellis, Julia Pereira de Sousa namens Frankrijk en Eva Samkova uit Tsjechië stonden er vier nationaliteiten in de finale. Samkova bleek de sterkste: de voormalig olympisch kampioene klopte de jonge De Sousa, terwijl veterane Jacobellis Moioli aftroefde in de strijd om plek drie.

Mannen 1
De sensatie van het seizoen, Eliot Grondin uit Canada, nam het in de finale op tegen de Italiaan Lorenzo Sommariva en de Oostenrijkers Alessandro Hämmerle en Lukas Pachner. De jonge Grondin was te snel voor de rest en ging er voor het eerst in zijn carrière met de overwinning vandoor, voor Pachner en Sommariva.

Vrouwen 2
Michela Moioli stond namens Italië in de finale, samen met de Britse Charlotte Bankes, Chloe Trespeuch uit Frankrijk en de Amerikaanse Faye Gulini. Trespeuch en Moioli duelleerden om de leiding, maar in de slotfase bleek Bankes de sterkste: de Britse won, voor Trespeuch, Gulini en Moioli.

Mannen 2
Met Lorenzo Sommariva en Omar Visintin had Italië twee mannen in de finale, ook de Oostenrijkse Alessandro Hämmerle en de Zwitser Kalle Koblet waren van de partij. In een spannende finale ging Visintin er met de winst vandoor, door Koblet in de slotmeters te kloppen. De Zwitser pakte wel zijn eerste podiumplek ooit, Hämmerle werd derde.