Franse biatleten verslaan Noren en pakken wereldtitel

Op het wereldkampioenschap biatlon heeft Frankrijk het goud gepakt op de single mixed-estafette, waar de teams bestaan uit één man en één vrouw per land. In Pokljuka in Slovenië vormden Antonin Guigonnat en Julia Simon het beste duo.

Guigonnat begon niet heel soepel, maar de schade bleef beperkt tot vijftien seconden achterstand en Simon halveerde dat vervolgens. Halverwege zat de hele top-6 nog binnen vijftien seconden, met Dorothea Wierer en Lukas Hofer namens Italië op kop, gevolgd door Lisa Theresa Hauser en Simon Eder (Oostenrijk), Simon en Guigonnat, Tiril Eckhoff en Johannes Thingnes Bø (Noorwegen), Hanna Öberg en Sebastian Samuelsson (Zweden) en Artem Pryma en Darya Blashko voor Oekraïne.

Met wat minder soepel schieten haakte Eder in zijn laatste optreden af, Hauser ging ook de mist in en dus was Oostenrijk gezien. Hofer hield Italië in de rac, maar Wierer vergooide het bij de laatste schietbeurt: Italië werd vijfde. De Oekraïners schoten prima, maar warn niet snel genoeg op de langlauflatten en eindigden op de vierde plek.

Öberg wist zich van hen los te werken en ging op naar het brons, want de strijd om goud ging tussen Frankrijk en Noorwegen. Simon duelleerde met Eckhoff en wist de rappe Noorse in de slotronde ietwat verrassend van zich af te schudden: goud voor Frankrijk, zilver voor Noorwegen en brons voor Zweden. Florent Claude en Lotte Lie eindigden voor België met sterk schieten op een keurige vijftiende plek.