Real Madrid laat punten liggen bij Elche CF

Real Madrid is verder achterop geraakt bij koploper Atlético. De ploeg van Zinedine Zidane bleef bij Elche CF steken op 1-1.

In de eerste helft was Real heer en meester. Zeker toen Luka Modric koppend attent was na een knal van Asensio op de lat: 0-1. De 35-jarige Kroaat had in La Liga nog niet eerder gescoord met het hoofd. Hij speelt sinds medio 2012 voor Real Madrid. Dani Carvajal bracht na de rust Elche op gelijke hoogte door bij een voorzet Antonio Barragán naar de grond te duwen. Fidel benutte de strafschop.

Na ruim een uur kwam Elche zelfs bijna op voorsprong. De doelpoging van Lucas Boyé belandde echter op de paal. Ondanks het inbrengen van Eden Hazard kwam het op de zege jagende Real niet tot grote kansen. Sterker nog: in blessuretijd moest Thibaut Courtois nog een vrije trap van Elche uit de bovenhoek halen.

Door het gelijkspel heeft Real nu twee punten achterstand op Atlético, dat vanavond met 1-0 Getafe versloeg. Bovendien heeft de ploeg van Diego Simeone nog twee wedstrijden tegoed.