Skeletonster Bos stunt met World Cup-podium

In het Letse Sigulda is eindelijk het nieuwe World Cup-seizoen in het skeleton van start gegaan. Op de altijd lastige baan kwamen de vrouwen vrijdagochtend als eerste in actie in de nieuwe winter.

De Oostenrijkse veterane Janine Flock was in de eerste run met afstand de snelste, maar ook de thuis kijkende Nederlandse fans konden juichen: Kimberley Bos bleef met 0,55 seconden als enige een beetje bij Flock in de buurt.

Achter Bos was het spannend: de Letse debutante Endijna Terauda pakte op 0,92 seconden een indrukwekkende derde plek, twee honderdsten voor de Britse Laura Deas. Ook de Duitse debutante Hannah Neise (+1,01), de Tsjechische Anna Fernstädtova (+1,05) en de Belgische Kim Meylemans (+1,11) deden nog volop mee voor het podium.

In de tweede run bleek Fernstädtova van de dames buiten de top-3 de snelste, maar het zou net niet goed genoeg zijn voor een plek op het podium. Terauda hield het nét vol en bleef de Tsjechische 0,01 seconde voor, waarmee ze haar debuut bekroonde met een podiumplek.

Bos was dan weer veel sneller en verzekerde zich van het zilver, waarna Flock 0,83 seconden onder de Nederlandse door dook. Voor Bos was het haar tweede podiumplek en haar eerste in bijna vier jaar, nadat ze begin 2017 in Pyeongchang op de olympische baan al een derde plek pakte.