Hogenkamp en Pattinama-Kerkhove door in Roland Garros-kwalificaties

Tennissters Richel Hogenkamp en Lesley Pattinama-Kerkhove staan in de tweede ronde van het kwalificatietoernooi op Roland Garros. Hogenkamp, 221e op de wereldranglijst, rekende verrassend simpel af met de Slowaakse Kristina Kucova (WTA-139): 6-1, 6-3.

Pattinama-Kerkhove (WTA-177) stond tegenover de ervaren Belgische Yanina Wickmayer, weggezakt naar de 154e plek, en wist in zowel de eerste als de tweede set een vroege break goed te maken. Na anderhalf uur had Pattinama-Kerkhove de winst binnen: 6-4, 7-5.

Bibiane Schoofs (WTA-196) leek met een mooie comeback bezig te zijn tegen de Servische Natalija Kostic (WTA-202), maar in een derde set vol breaks wist de Nederlandse het toch niet af te maken en na 2,5 uur was haar avontuur weer voorbij: 2-6, 7-5, 3-6.

De van een slepende ziekte teruggekeerde Indy de Vroome moet een andere keer haar debuut maken op het hoofdtoernooi van een Grand Slam. De als eerste geplaatste Amerikaanse Ann Li (WTA-110) was de beste, nadat De Vroome (WTA-194) in de tiebreak van set één twee setpoints liet liggen: 6-7 (6), 4-6.