Verdachte aangehouden na inrijden op voetganger

Zondagavond heeft de politie een 42-jarige man uit Alkmaar aangehouden op verdenking van zware mishandeling / poging tot doodslag. Eerder op de avond was een bestuurder met zijn auto opzettelijk ingereden op een voetganger bij de Laan van Straatsburg in Alkmaar.

Een 37-jarige man liet zondagavond rond 20:00 uur zijn hond uit langs het fietspad bij het Westhofpad, toen hij een auto over het fietspad zag rijden. De man liet aan de bestuurder weten dat hij hier niet mocht rijden. De auto reed daarna achteruit weg. De man liep met zijn hond verder naar de Laan van Straatsburg, maar zag dat de auto plotseling met hoge snelheid op hem af reed. Het slachtoffer ontweek de auto, waarna de bestuurder een tweede poging deed om de voetganger aan te rijden. Het slachtoffer kon de auto een tweede maal ontwijken en raakte niet gewond.

Na de pogingen om de voetganger aan te rijden, reed de bestuurder met zijn auto weg in de richting van de Huiswaarderweg. De politie was snel ter plaatse en kon in de omgeving de 42-jarige verdachte aanhouden. Hij is overgebracht naar politiebureau en zit vast voor verder onderzoek. De politie is nog op zoek naar getuigen. Zij kunnen zich melden via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. 

Ook een leuk of interessant bericht gevonden? Tip ons via onze submit

Zoek jij altijd de leukste nieuwtjes en kun je daar leuk over schrijven? Meld je aan als nieuwsposter!