Derde eindzege Van der Breggen in Giro Rosa

Anna van der Breggen heeft voor de derde keer de eindzege in de Giro Rosa gewonnen. De Nederlandse won het eindklassement voor de Poolse Katarzyna Niewiadoma. De ritwinst in de slotetappe ging naar het Franse talent Évita Muzic.

Anna van der Breggen nam vrijdag de roze leiderstrui over van Katarzyna Niewiadoma, die na de zevende etappe de leiderstrui mocht dragen nadat Annemiek van Vleuten hard ten val en haar pols brak. In de slotrit kwam de leiderstrui van de Nederlands kampioene niet meer in gevaar.

In de negende en laatste etappe moesten de rensters vier plaatselijke ronden van zo'n dertig kilometer afleggen, met daarin twee klimmetjes. De winst in de etappe werd niet uitgemaakt door rensters van het klassement, maar kreeg een grote groep de ruimte van het peloton, met daarbij onder meer Ellen van Dijk en Sabrina Stultiens.

Stultjens probeerde het in de laatste kilometers samen met de Cubaanse Arlenis Sierra, maar de twee werden teruggepakt. Op de oplopende finishstrook bleek de Française Évita Muzic de sterkste en boekte haar eerste overwinning bij de profs.