Tour: Etappe 20 - De definitieve beslissing

De eerste en tevens laatste tijdrit van de Tour de France 2020, vandaag wordt het definitief beslist. Primoz Roglic moet 57 seconden verdedigen tegenover zijn Sloveense landgenoot Tadej Pogacar, dat moet normaal gesproken lukken.

De tijdrit gaat over ruim 36 kilometer naar de inmiddels wel bekende Planche des Belles Filles - niet écht een klimtijdrit, maar aan het eind moet er dus zeker wel geklommen worden. Dat kunnen Roglic en Pogacar allebei beter dan de rest, net als tijdrijden, dus zonder gekke dingen wordt het een historisch Sloveens 1-2'tje.

Rellende_Rotscholier beschrijft ook de tijdrit weer tot in detail, hier te vinden, net als onder meer de startlijst. Roglic verdedigt dus 57 seconden op jongerenklassementleider Pogacar, Miguel Angel Lopez - topklimmer, mindere tijdrijder - staat op 1:27 minuten en moet binnen 1:38 van Richie Porte blijven om het podium vast te houden.

Hekkensluiter Roger Kluge opent het bal om 13.00 uur, Wout van Aert bgint om 16.36 uur en om 16.56 uur opent Alejandro Valverde de top-10. Roglic vertrekt om 17.14 uur als laatste, zijn finish wordt kort na zes uur verwacht. De NOS is er gelijk bij, Eurosport en Sporza volgen wat later - hoewel de Eurosport Player gewoon present is.

De route van vandaag (Bron: Letour.fr)
De route van vandaag (Bron: Letour.fr)

Het profiel van vandaag (Bron: Letour.fr)
Het profiel van vandaag (Bron: Letour.fr)