FOK! Wat een weer: Vandaag zon, morgen regen

Vandaag is er, ondanks nog aanwezige sluierbewolking, volop ruimte voor de zon. Wel ontstaan er ook stapelwolken. Het blijft droog. In de avond neemt de bewolking in het noordwesten toe. De temperatuur stijgt naar waarden tussen 19°C op de Wadden en lokaal 25°C in het zuidoosten. De wind is zwak, aan zee en op het IJsselmeer matig. Aanvankelijk komt de wind uit uiteenlopende richtingen, maar geleidelijk wordt de windrichting westelijk. In de avond draait de wind naar zuid tot zuidwest.

Komende nacht breidt de bewolking zich verder over het land uit, alleen in het zuidoosten en oosten blijven er opklaringen aanwezig. In het noordwesten en westen valt er regen. De temperatuur daalt naar waarden tussen 11°C in het zuidoosten en 15°C in het westen. Er staat een zwakke, aan zee en op het IJsselmeer matige zuidwestenwind.

Morgen overdag breidt de regen zich over het hele land uit. Later in de middag wordt het van het westen uit droog en klaart het deels op. In het oosten gebeurt dit pas aan het einde van de avond. De maxima lopen uiteen van 16°C aan zee tot 19°C plaatselijk in het oosten en zuidoosten. De zuidwestenwind neemt 's ochtends overal toe naar matig. In de middag draait de wind vanuit het westen naar noordwest en neemt daarbij in de avond landinwaarts weer af naar zwak. (Bron: KNMI)

Meer weer op FOK!

Interpretatie kwam bedrogen uit op het strand  (Foto: Interpreatie)
Interpretatie kwam bedrogen uit op het strand (Foto: Interpretatie)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.