FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 12 juli 2020

Far Cry 6 aangekondigd

Als laatste aankondiging heeft Ubisoft tijdens zijn persconferentie Far Cry 6 aangekondigd. De game komt op 18 februari volgend jaar uit.

De big bad van Far Cry 6, Anton Castillo, wordt gespeeld door Giancarlo Esposito. Esposito verwierf bekendheid als Gus Fring uit Breaking Bad, en leende zijn stem en gelijkenis al eerder voor een game: The Dentist uit Payday 2. In Far Cry 6 speel je als Dani Rojas, die het fictieve land Yara (geïnspireerd op Cuba) wil bevrijden van de dictator. 

Far Cry 6 werd al zo goed als bevestigd toen de PlayStation Store in Hong Kong de titel gisteren lekte.

Gameplay-demo voor Assassin's Creed Valhalla

Ubisoft toont een uitgebreide gameplay-demo van Assassin's Creed Valhalla. De demo toont uitgebreid hoe combat werkt, hoe je raids uitvoert en hoe vijanden het je niet makkelijk maken.

In de game maak je gebruik van dual-wielding. Je kunt vrij kiezen welke twee wapens je wil gebruiken, die je uiteindelijk andere voor- en nadelen geven. Uiteraard is er ook ruimte voor stealth en uitgebreide mogelijkheden tot het verkennen van de wereld.

Assassin's Creed Valhalla komt uit op 17 november voor pc, PlayStation 4 en Xbox One. De game krijgt later ook een next-gen versie voor PlayStation 5 en Xbox Series X.

Stem in Hyper Scape

Ubisoft’s nieuwe Battle Royale game Hyper Scape werd uitgebreid behandeld tijdens Ubisofts Forward. Ze hadden ook wat aan te kondigen, want de game is vanaf nu in Open Beta te downloaden voor pc.

Wat Hyper Scape anders maakt dan andere Battle Royale games, is dat kijkers straks via Twitch de gamesettings kunnen veranderen. Zo kunnen kijkers bijvoorbeeld ervoor stemmen dat er bijna geen zwaartekracht is, of dat alle spelers ongelimiteerde ammunitie hebben.

De game heeft twee trailers, een grote aankondiging en de developer die zijn kijk op de game geeft en de gameplay uitlegt.

Sam Fisher in Elite Squad

Tijdens de persconferentie van Ubosoft heeft Ubisoft Tom Clancy’s Elite Squad weer een boost gegeven. The Elite Squad is een nieuwe mobiele RPG voor iOS en Android met daarin bekende personages van Ubisoft.

De trailer liet vooral zien dat Sam Fisher erin zit. Maar of dit zal lijden op een echte game omtrent hem, dat werd niet verklapt. Wat wel werd verklapt is dat de game eind augustus te downloaden is.

Watch Dogs: Legion komt 29 oktober

Ubisoft heeft tijdens het UbiForward-evenement meer getoond van Watch Dogs: Legion. Een korte veel en een uitgebreide gameplaytrailer moeten ons warm maken voor de game.

De insteek van Legion is nog altijd dat iedereen in Londen te recruiten is voor jouw team. Of dit nu een oude oma, een spion of politieagent is. Iedereen doet mee. Ook kondigt Ubisoft een release datum aan: 29 oktober ligt de game in de schappen. Een next-gen versie volgt natuurlijk op een later moment.

COVID-19: WHO meldt wederom recordaantal besmettingen

De internationale Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft voor vandaag weer een nieuw record vastgesteld met het aantal besmetting met het COVID-19 coronavirus. De afgelopen 24 uur zijn er wereldwijd 230.370 nieuwe besmettingen vastgesteld.

Met name in de grote broeihaarden Brazilië, India, Zuid-Afrika en 'koploper' de Verenigde Staten blijft het aantal besmettingen maar stijgen. In de Amerikaanse staat Florida alleen al zijn afgelopen etmaal 15.000 positieve tests bijgekomen.

Het oude record qua aantal besmettingen was afgelopen vrijdag toen het ging om 228.102 nieuwe besmettingen in een etmaal. Wereldwijd zijn er inmiddels circa 13 miljoen besmettingen gemeld en zijn er bijna 570.000 mensen aan het virus of de gevolgen daarvan overleden.

Wright sluit PDC Summer Series af met dagzege

Peter Wright heeft het laatste toernooi van de PDC Summer Series gewonnen. Snakebite versloeg Gerwyn Price in de afsluitende Players Championship in de finale met 8-2.

Als gevolg van deze dagzege wist Wright ook nog eens de eerste plek te veroveren op de Summer Series Order of Merit. Hij passeerde Michael van Gerwen. De Brabander won weliswaar twee van de vijf toernooien, maar werd ook driemaal vroeg (eerste, tweede en derde ronde) uitgeschakeld. Wright was constanter in Milton Keynes. De Schotse wereldkampioen haalde telkens minimaal de laatste zestien, waaronder twee kwartfinaleplekken en nog een finaleplaats.

Dirk van Duijvenbode kwam zondag van de Nederlandse deelnemers het verst. De geboren Katwijker haalde de laatste zestien na zeges op Kirk Shepherd, Ryan Joyce en Martijn Kleermaker. Bij de laatste zestien verloor Van Duijvenbode met 6-3 van Nathan Aspinall.

Michael van Gerwen werd in de tweede ronde verrassend uitgeschakeld door Devon Petersen. Laatstgenoemde kwam uiteindelijk tot de halve eindstrijd, waarin hij ondanks een gemiddelde van 113.5 verloor van Price.

PDC Summer Series dag V - Laatste 32
>Gerwyn Price 6 | 1 Darius Labanauskas
Jose De Sousa 6 | 1 Danny Noppert
James Wade 6 | 4 Alan Tabern
Chris Dobey 6 | 1 Matthew Edgar
John Henderson 6 | 5 Mensur Suljovic
Mickey Mansell 6 | 4 William Borland
Devon Petersen 6 | 1 Christian Bunse
Daryl Gurney 6 | 2 Jamie Hughes
Peter Wright 6 | 2 Darren Webster
Brendan Dolan 6 | 1 Jermaine Wattimena
Nathan Aspinall 6 | 4 Robert Thornton
Dirk van Duijvenbode 6 | 3 Martijn Kleermaker
Madars Razma 6 | 4 Krzysztof Ratajski
Scott Baker 6 | 3 Michael Smith
Mike De Decker 6 | 5 Peter Jacques
Wayne Jones 6 | 3 Robert Collins

Achtste finales
Gerwyn Price 6 | 5 Jose De Sousa
James Wade 6 | 3 Chris Dobey
John Henderson 6 | 5 Mickey Mansell
Devon Petersen 6 | 3 Daryl Gurney
Peter Wright 6 | 1 Brendan Dolan
Nathan Aspinall 6 | 3 Dirk van Duijvenbode
Scott Baker 6 | 0 Madars Razma
Wayne Jones 6 | 4 Mike De Decker

Kwartfinales
Gerwyn Price 6 | 1 James Wade
Devon Petersen 6 | 3 John Henderson
Peter Wright 6 | 5 Nathan Aspinall
Wayne Jones 6 | 0 Scott Baker

Halve finales
Gerwyn Price 7 | 6 Devon Petersen
Peter Wright 7 | 2 Wayne Jones

Finale
Peter Wright 8 | 2 Gerwyn Price

Ajax-icoon Suurbier (75) overleden

Wim Suurbier is op 75-jarige leeftijd overleden. De voormalig voetballer van Ajax en het Nederlands elftal werd in april getroffen door een hersenbloeding en lag sindsdien op de intensive care van het VUmc in Amsterdam.

Suurbier speelde tussen 1964 en 1977 maar liefst 392 officiële duels voor Ajax. Met de Amsterdamse club won hij drie keer de Europacup I en zeven keer de landstitel.

Na dertien seizoenen bij Ajax kwam hij nog in actie voor Schalke 04 en FC Metz. Vervolgens maakte hij, op een korte periode bij Sparta en in Hong Kong na, de oversteek naar de Verenigde Staten. In 1987 beëindigde hij op 42-jarige leeftijd zijn carrière.

Voor het Nederlands elftal kwam hij tot zestig wedstrijden, waaronder de verloren finales op het WK van 1974 en 1978.

Na zijn actieve voetbalcarrière was hij jarenlang trainer in de Verenigde Staten.

IndyCar: startcrashes en spannende slotfase

Op het circuit van Road America in Wisconsin, 'het Noord-Amerikaanse Spa-Francorchamps', is de tweede IndyCar-race van het weekeinde verreden. Scott Dixon reed zaterdag naar zijn derde zege in drie races, zondag werd het een ander verhaal.

Met polesitter Pato O'Ward - voor het eerst - en Colton Herta hadden we de jongste eerste startrij ooit in de IndyCar, rookie Alex Palou en Ryan Hunter-Reay vervolgden hun duel van zaterdag op rij twee en Rinus van Kalmthout vertrok vanaf de vijftiende stek.

Die start liep al gelijk op z'n IndyCars fout: achterin reed Conor Daly zijn voorvleugel nog vóór de groene vlag gezwaaid werd stuk, voorin kreeg Hunter-Reay een tikje van Will Power, waardoor hij de banden in spinde. Jack Harvey ging er daar ook vanaf en een bocht later spinde Graham Rahal tegen een muur, nadat ook hij een tik van Power kreeg.

Het was zo nogal chaotisch, maar O'Ward had de leiding nog altijd, Palou en Herta volgden met Scott Dixon, Power en Felix Rosenqvist daar weer achter. Zij werden gevolgd door niemand minder dan Van Kalmthout, die bijna tien plekken won door al het gedoe.

Power kreeg een straf: hij moest achteraan herstarten, net als Daly, en zo schoof Van Kalmthout op naar zes. Zo zaten er welgeteld vier ronden op en konden we eindelijk écht beginnen, tot uitgerekend Power een rondje later in het grind stond: caution, waarna Palou bij de herstart de tweede plek van Herta knap in handen pakte.

Al vrij vroeg openden Herta en Dixon wat de toppers betreft het bal der pitstops, Van Kalmthout en Palou volgden een ronde later en de Nederlander kwam daarbij voor Dixon terecht - ook voor Herta, maar die ging er rap voorbij. De Nederlander viel vervolgens flink wat plekken terug nadat hij even van de baan schoot.

Richting de helft van de race had iedereen de pitstop weer gemaakt - Power en Santino Ferrucci liepen door hun omstandigheden wat achter - en O'Ward ging nog steeds aan de leiding. Rosenqvist had zich opgewerkt naar plek twee, voor Palou, Alexander Rossi, Herta en de sterk rijdende Marcus Ericsson, met Van Kalmthout op plek negen.

Het gros van het veld begon op dat moment aan de voorlaatste ronde reguliere stops, Dixon en Van Kalmthout openden dat bal, terwijl Rossi de derde plek van Palou afsnoepte. O'Ward behield bij de stops de leiding, Rosenqvist lag ook daarna nog op plek twee en Rossi reed op de derde plek, met het out-of-sync-duo Ferrucci en Power er weer achter.

Met vijftien ronden te gaan hadden Ferrucci en Power het lang genoeg gerekt om hun laatste stop te kunnen maken, de rest volgde niet veel later, te beginnen met Herta, Dixon, Newgarden en Van Kalmthout. Dixon, die tot nu toe alle drie de races dit jaar won, liet zijn motor afslaan, Van Kalmthout profiteerde en schoof zo een plekje op.

O'Ward kende een prima stop, Rosenqvist stampte ondertussen voor wat hij waard was, maar kwam wel achter de Mexicaan terecht na zijn eigen stop. Op ruime afstand behield Rossi plek drie, op zijn beurt ruim voor Ericsson en Herta. Rosenqvist was wel beduidend sneller dan O'Ward en begon het gat langzaam maar zeker te verkleinen.

Vijf ronden voor het einde zat de Zweed nog drie tellen achter de leider, die wel achterblijver Daly constant vlak achter hem had: wellicht irritant, maar wel een kleine buffer naar Rosenqvist. Dat duurde niet lang: Daly ontdeed zich van zijn ronde achterstand en Rosenqvist zat in no-time binnen twee seconden van de leidende Mexicaan.

O'Ward reed op verouderde zachte banden, Rosenqvist had bij zijn laatste pitstop nog gloednieuwe harde banden over en dus werd het alleen maar zwaarder voor de leider. Met anderhalve ronde te gaan opende Rosenqvist de aanval en verschalkte hij O'Ward, die zich tevergeefs met hand en tand probeerde te verdedigen.

Rosenqvist reed zo naar zijn eerste IndyCar-zege, O'Ward en Rossi completeerden de top-3, voor Ericsson en Herta. Van Kalmthout verloor nog wat plekken in de laatste ronde en eindigde als veertiende.

Renault dient protest in tegen Racing Point

Renault heeft zondag na afloop van de Grand Prix van Stiermarken een protest ingediend tegen Racing Point. Volgens de Franse renstal zouden de wagens van Racing Point mogelijk niet voldoen aan het technisch reglement.

Racing Point-rijder Sergio Pérez werd zesde op de Red Bull Ring, vlak voor zijn teamgenoot Lance Stroll. Renault-coureur Daniel Ricciardo eindigde net achter het tweetal van Racing Point.

"We vragen de FIA om duidelijkheid of de auto van Racing Point aan de reglementen voldoet", meldt Renault in een korte persverklaring. "Verder onthouden we ons van commentaar."

Renault beroept zich op Artikel 2.1 en 3.2 uit de FIA Formula One Sporting Regulations, die er simpelweg op neerkomen dat een team moet deelnemen met een auto die aan de regels voldoet, alsmede Appendix 6 Paragraph 1, 2(a) en 2(c), waarin staat dat een team bepaalde onderdelen zelf moet hebben ontworpen.

Weer grote drukte op de Wallen: 'Alsof corona niet bestaat'

Je kon er een kanon afschieten maar het lijkt gedaan met de rust. De afgelopen dagen bezoeken toeristen, alsof er geen corona is, weer massaal de Amsterdamse Wallen. Voor de ondernemers een verademing, maar voor de bewoners is het schrikken.

Door de drukte is het in vele straten onmogelijk om 1,5 meter afstand van elkaar te houden. "Ik laat de hond maar uit met een mondkapje op."

"Ik moet slalommend door de straten heen", vertelt Yet ten Hoorn, die woont op het Oudekerksplein. Als binnenstadbewoner geniet ze best van een beetje reuring, maar het is nu onmogelijk om 1,5 meter afstand van elkaar te houden, dus draagt ze nu maar tijdens het lopen met de hond een mondkapje.

Ook andere buurtbewoners worden geconfronteerd met de gevolgen van het terugkerende toerisme. "Ik ben verpleegkundige en wil mij gewoon verantwoordelijk kunnen gedragen op straat", vertelt Simon Bakker als bewoner van de Enge Kerksteeg.

Hij heeft samen met andere bewoners een geveltuintje aangelegd. Dat de bloemetjes bloeien is misschien wel het beste voorbeeld van het Wallengebied zonder toeristen. "Normaal werden ze ondergekotst of wordt er overheen geplast".

Inmiddels vissen de omwonenden alweer de eerste lachgaspatronen uit hun tuintjes. "En ook een zakje met wit poeder lag alweer tussen de plantjes", vertelt Simon.

Toeristen
Toeristen die Amsterdam bezoeken zijn verbaasd over de lakse houding in de stad tegenover de coronamaatregelen. "In Duitsland zijn de mensen zich heel bewust van de afstand tussen elkaar en is er ook veel angst onder de mensen, maar hier is het alsof corona niet bestaat", vertelt een Duitse toerist.

Ook twee Belgische meisjes zijn geschrokken. "Ik ben best angstig hier in Amsterdam, maar mijn mondkapje zet ik maar niet op omdat niemand dat hier doet."

Borden
Toch zit de gemeente niet stil. Afgelopen vrijdag werd bekend dat er een druktemeter wordt ingezet op de Wallen. Zodra een te grote hoeveelheid mensen op een locatie wordt gemeten, zal een team van gastheren en -vrouwen de toegang van enkele stegen of straten doseren.

Daarnaast zijn er in de binnenstad ook borden geplaatst met de tekst: 'Houd 1,5 meter afstand', maar het helpt niet dat de grote waarschuwingsborden alleen in het Nederlands zijn geschreven. Toeristen hebben vaak geen idee wat er staat. "Iets met Covid?" vraagt een Franse toerist zich af. "Nee", zegt zijn vrouw resoluut.

Buurtbewoner Yet hoopt dat er passende maatregelen komen zodat bezoekers zich bewust worden van de 1,5 meter afstand. "Waarschuwingsborden in het Engels zouden al heel fijn zijn, maar misschien ook eenrichtingsverkeer in de smalle stegen?" Ze heeft haar punt nog niet gemaakt of een toerist botst alweer tegen haar op. "Dit bedoel ik dus."

Besseling knap derde bij Oostenrijks Open, Luiten zakt ver weg

Wil Besseling is zondag door een sterke slotronde als derde geëindigd bij het Oostenrijks Open. De Nederlandse golfer had over vier dagen twee slagen meer nodig dan de Schotse winnaar Marc Warren. Joost Luiten zakte door een slechte dag uit de top tien.

De 34-jarige Besseling evenaarde ging rond in 66 slagen, zes slagen onder par. Hij was samen met Martin Simonsen de beste op de laatste ronde. De nummer 305 van de wereld klom daardoor zestien plaatsen, maar een eerste toernooizege op de European Tour zat er net niet in. Met een totaal van 277 slagen (-11) moest hij Warren en de Duitser Marcel Schneider voor zich dulden.

Warren, die na de derde ronde gedeeld aan de leiding ging met de Duitser Nicolai Von Dellingshausen, was zondag wisselvallig met vier bogeys en zes birdies, maar zijn ronde van 70 (-2) en totaal van 275 (-13) was genoeg voor zijn vierde toernooizege op de European Tour. Schneider eindigde door een ronde van 69 (-3) op -12 voor het toernooi.

Darius van Driel, die de slotdag begon op de derde plek, ging rond in het baangemiddelde en werd met -10 gedeeld vierde plek. Luiten kende geen goed zeer matige slotdag. De leider na de eerste dag kwam door één birdie, twee bogeys en een double bogey uit op 75 slagen en zakte met een totaal van 282 (-6) naar de achttiende plaats.

Daan Huizing (-4) werd 25e, terwijl Robbie van West (+9) niet verder kwam dan de 72e plek.

F1: Uitslag Grand Prix van Stiermarken

Lewis Hamilton heeft de Grand Prix van Stiermarken op zijn naam geschreven. De Brit won eenvoudig voor Mercedes-teamgenoot Valtteri Bottas en Max Verstappen. Voor Ferrari is de gifbeker nog lang niet leeg, want na een botsing in de eerste ronde was de race snel voorbij voor de scharlaken bolides.

Hamilton startte op de Red Bull Ring vanaf poleposition en was prima vertrokken, gevolgd door Verstappen en Carlos Sainz. Een stukje daarachter ging het in bocht drie mis bij Ferrari. Sebastian Vettel was in gevecht om een plek rond de top tien toen teamgenoot Charles Leclerc een gat zag dat er niet was. De Monegask stuiterde met zijn bolide van de kerbstones af en torpedeerde met het linkerachterwiel de achtervleugel van Vettel. Laatstgenoemde viel daarna in de pits uit, terwijl Leclerc twee ronden later er de brui aan gaf. Hierdoor kon Ferrari al heel snel de luiken sluiten.

Door de chaos lag George Russell met de Williams even op plek tien, maar de Brit zocht de grindbak op en viel terug naar de laatste plek. Dit gaf andere coureurs, zoals de als zeventiende gestarte Sergio Perez de kans om naar voren te komen. De Mexicaan reed de Racing Point al snel de top tien binnen.

Vooraan trok Hamilton snel een gat met Verstappen die op zijn beurt een veilige marge op Bottas had. Daarachter wist Alexander Albon Sainz te passeren, maar de Thai sloeg geen gat met de McLaren die een treintje coureurs aanvoerde. In dit treintje bevonden zich beide Renaults, de Racing Points en Lando Norris met de McLaren. De op mediums gestarte Daniel Ricciardo wist zich na zeventien ronden voorbij te wurmen aan Renault-teamgenoot Esteban Ocon. Laatstgenoemde viel niet lang daarna uit met mechanische problemen.

Verstappen was na 25 ronden de eerste van de toppers die stopte, al snel gevolgd door Hamilton. Mercedes liet Bottas nog flink wat ronden extra doorrijden in de hoop dat het de Fin later in de race plek twee op zou leveren. Daarachter was Sainz de verliezer, omdat McLaren te veel tijd nodig had voor de stop. Ricciardo leidde namelijk de groep achtervolgers op Albon, voor Stroll, Perez en Sainz. Perez had van dit viertal de nieuwste banden en begon zijn opmars. Eerst moest Stroll er aan geloven en even later ook Ricciardo. Daarna zette de Mexicaan met supersnelle rondetijden de jacht op Albon in.

Vooraan vergrootte Hamilton de voorsprong op Verstappen die met de auto worstelde. Dit gaf Bottas de kans om dichterbij te komen en met nog vijf ronden te gaan plek twee te pakken. Daarachter was het vele malen spannender. Perez dichtte het gat met Albon die de Mexicaan opving. In een poging om de Thai te passeren reed de coureur van Racing Point in de voorlaatste ronde zijn neus stuk op de Red Bull. Iets verder naar achteren liet McLaren Norris voorbij aan Sainz. Dit besluit legde de Britse renstal geen windeieren, want hij profiteerde eerst van het gebakkelei tussen Ricciardo en Stroll en passeerde vlak voor de finish nog Perez.

Na 71 ronden werd Hamilton als eerste afgevlagd, voor Bottas en Verstappen. Albon pakte plek vier, voor Norris, Perez, Stroll, Ricciardo, Sainz en Daniil Kvyat.

Uitslag

# Coureur Team Tijd
1 L. Hamilton Mercedes 1:22:50.683
2 V. Bottas Mercedes +13.719
3 M. Verstappen Red Bull +33.698
4 A. Albon Red Bull +44.400
5 L. Norris McLaren +1:01.470
6 S. Pérez Racing Point +1:02.387
7 L. Stroll Racing Point +1:02.453
8 D. Ricciardo Renault +1:02.591
9 C. Sainz Jr. McLaren +1 ronde
10 D. Kvyat AlphaTauri +1 ronde
11 K. Räikkönen Alfa Romeo +1 ronde
12 K. Magnussen Haas +1 ronde
13 R. Grosjean Haas +1 ronde
14 A. Giovinazzi Alfa Romeo +1 ronde
15 P. Gasly AlphaTauri +1 ronde
16 G. Russell Williams +2 ronden
17 N. Latifi Williams +2 ronden
DNF E. Ocon Renault +46 ronden
DNF C. Leclerc Ferrari +67 ronden
DNF S. Vettel Ferrari +70 ronden


Coureursstand

# Coureur Team Punten
1 Valtteri Bottas Mercedes 43
2 Lewis Hamilton Mercedes 37
3 Lando Norris McLaren 26
4 Charles Leclerc Ferrari 18
5 Sergio Perez Racing Point 16
6 Max Verstappen Red Bull 15
7 Carlos Sainz Jr. McLaren 13
8 Alex Albon Red Bull 12
9 Pierre Gasly AlphaTauri 6
10 Lance Stroll Racing Point 6
11 Esteban Ocon Renault 4
12 Daniel Ricciardo Renault 4
13 Antonio Giovinazzi Alfa Romeo 2
14 Daniil Kvyat AlphaTauri 1
15 Sebastian Vettel Ferrari 1
16 Nicholas Latifi Williams 0
17 Kimi Räikkönen Alfa Romeo 0
18 Kevin Magnussen Haas 0
19 Romain Grosjean Haas 0
20 George Russell Williams 0


Constructeursstand

# Team Punten
1 Mercedes 80
2 McLaren 39
3 Red Bull 27
4 Racing Point 22
5 Ferrari 19
6 Renault 8
7 AlphaTauri 7
8 Alfa Romeo 2
9 Williams 0
10 Haas 0

Geen NPO voor Tong vandaag

Geen NPO voor Tong vandaag. Vandaag geen NPO voor mij. Wat een droeftoeterij. Het is hetzelfde als: 'Wie is er voor of tegen kanker?' Totaal van het padje af en doorgeslagen gekte (woord bedacht door Wim t. Schippers). Stuur er tractoren op af, met Boef of rechts-reactionaire boeren achter de stuurknuppel. Daar gaan we naar toe. Lil in het klein en pappie die door een kraan kan. Smurfen waren gelukkig blauw. Of ze door een waterkraan konden weet ik niet meer.

UFC: start van 'Fight Island-saga'

Het eerste spectakelstuk van de UFC op Fight Island is achter de rug. Op Yas Island in Abu Dabi, de Verenigde Arabische Emiraten, ging het coronavrije vechten van start.


Flash Forum op Fight Island (Foto: Jeff Bottari/Zuffa LLC)

Ring girls (Foto: Jeff Bottari/Zuffa LLC) 

Drie titelgevechten moesten de aandacht trekken, al was het vechten op een 'vechteiland' blijkbaar nog niet genoeg. Kampioen Kamaru Usman vocht tegen Jorge Masvidal voor de titel in het weltergewicht, uitdager Max Holloway nam het op tegen vedergewichtkampioen Alexander Volkanovski en de vakante titel in het bantamgewicht ging tussen de Rus Petr Yan en oudgediende Jose Aldo.

Kamaru Usman vs Jorge Masvidal
Een agressieve Masvidal nam direct in de eerste ronde het initiatief in dit titelgevecht. Masvidal had weinig tijd om zich voor dit zware gevecht voor te bereiden, aangezien de originele uitdager Gilbert Burns positief reageerde op een coronavirustest. 

Usman nam de partij in de volgende rondes dan ook moeiteloos over. Zijn gehele trucendoos van schouderstoten, body shots en voetenwerk werden tentoongespreid. Ook op de grond was Usman met zijn messcherpe ellebogen heer en meester over de stugge, maar te slecht voorbereide Masvidal.

"Jorge is een enorm stugge vent, weet je", aldus de regerend kampioen na afloop. "Hij komt altijd om te vechten, maar ik ben gewoon een paar niveautjes beter. Ik heb meer trucs tot mijn beschikking en die durf ik ook allemaal te gebruiken."

Alex Volkanovski vs Max Holloway
Beide heren vochten eind 2019 tegen elkaar voor de titel in het vedergewicht, Volkanovski won nadat alle juryleden zijn kant kozen en nam de kampioensgordel van Holloway over. Zaterdagnacht was de overwinning minder duidelijk. 


Voltreffer voor Max Holloway (Foto:Jeff Bottari/Zuffa LLC)

De eerste twee rondes leken voor de uitdager. Holloway wist de kampioen naar het canvas te krijgen door een high kick in de eerste ronde en een heerlijke upper cut in de tweede. Volkanovski herstelde echter prima en wist het gevecht weer naar zich toe te trekken met zijn keiharde low kicks.

In de latere rondes ging het Volkanovski op de grond ook beter af en wist punten te scoren met zijn take downs. Dat, in combinatie met de low kicks en jabs, zorgde ervoor dat de Australiër twee van de drie juryleden achter zich wist te scharen.

"Hij maakte het me moeilijk in de eerdere rondes; Ik heb de trappen niet zo vaak gebruikt als ik had gewild, maar ik heb de klus geklaard. Dat is het belangrijkste. Ik moest die laatste ronde winnen. Ik wilde een finish. Hij ging voor de finish. Helaas hebben we die beiden niet gekregen."

Petr Yan vs Jose Aldo
De legendarische Aldo mocht zich voor de zoveelste maal opmaken voor een titelgevecht, maar de jonge garde lijkt teveel voor de oude meester. Yan maakte korte metten met Aldo, maar kon hem pas in de vijfde ronde knockout slaan.


Petr Yan domineert Jose Aldo (Foto: Jeff Bottari/Zuffa LLC)

Yan nam het initiatief in de eerste twee ronden en Aldo leek pas in de derde een antwoord te hebben op het verfrissende spel van de Rus. In de vierde was het gevecht eigenlijk al over. Aldo had weinig verdediging meer tegen de snelle Yan. in de vijfde ronde was Aldo hevig bloedend tegen het hekwerk aangezet, waarna hij na een paar hevige stoten op het canvas terecht kwam. 

"Het is een gekke situatie in deze wereld om je voor te bereiden op dit gevecht", aldus de nieuwe kampioen die de gordel overneemt van Henry Cejudo, die als kampioen met pensioen ging. "De wereld was gesloten, maar we hebben hard gewerkt om ons voor te bereiden. Aldo is een legende. Ik heb alleen respect voor hem."

Wil je meepraten over de UFC of MMA in het algemeen? Volg dan hier het FOK! MMA-forum!

Volledige uitslag UFC 251:
Kamaru Usman verslaat Jorge Masvidal na jurybesluit (50-45 x2, 49-46)
Alexander Volkanovski verslaat Max Holloway na jurybesluit (47-48, 48-47 x2)
Petr Yan verslaat José Aldo na TKO (stoten, ronde 5)
Rose Namajunas verslaat Jéssica Andrade na jurybesluit (29-28 x2, 28-29)
Amanda Ribas verslaat Paige VanZant na opgave (armklem, ronde 1)
Jiří Procházka verslaat Volkan Oezdemir na knockout (stoten, ronde 2)
Muslim Salikhov verslaat Elizeu Zaleski dos Santos na jurybesluit (30-27, 28-29, 29-28)
Makwan Amirkhani verslaat Danny Henry na opgave (verwurging, ronde 1)
Leonardo Santos verslaat Roman Bogatov na jurybesluit (29-26 x3)
Marcin Tybura verslaat Maxim Grishin na jurybesluit (30-27 x2, 30-26)
Raulian Paiva verslaat Zhalgas Zhumagulov na jurybesluit (29-28 x3)
Karol Rosa verslaat Vanessa Melo na jurybesluit (30-26 x2, 30-27)
Davey Grant verslaat Martin Day na knockout (stoten, ronde 3)

Honderden bij illegaal festival onder viaduct in Amsterdamse Bos

De politie heeft vannacht opnieuw een illegaal feest stopgezet in het Amsterdamse Bos. Bij het feest waren zo'n vijfhonderd bezoekers aanwezig, meldt de Koninklijke Marechaussee.

Het feest werd gehouden onder het viaduct van de A9. 'Er was een muziekinstallatie en er werden lachgasballonnen verkocht', schrijft de Marechaussee die de politie bij de actie ondersteunde.

Ook moesten bezoekers entreegeld betalen om het gebied te betreden, volgens een bezoeker bedroeg dat vijf euro. Ook zouden er volgens deze aanwezige wel meer dan vijfhonderd bezoekers zijn geweest. 

Toen de politie aan kwam rijden, inclusief twee hondengeleiders, ging de groep uiteen en is het feest stopgezet. Er zijn volgens de Marechaussee geen aanhoudingen verricht.

Illegale feesten
Steeds meer openbare plekken in de stad worden door groepen jongeren gebruikt als festivalterrein. Via sociale media worden jongeren met digitale flyers uitgenodigd om naar geheime feesten te komen, waar ook lachgas wordt gepromoot. De locatie blijft tot een dag van tevoren geheimgehouden.

Zo werd drie weken geleden ook al een illegaal feest stopgezet in het Amsterdamse Bos en greep de politie tevens in bij twee feesten op het strand van IJburg.

Ten Voorde naar Porsche Supercup-podium in matige race

Op de Oostenrijkse Red Bull Ring is de tweede race van het seizoen in de Porsche Supercup verreden, tevens de laatste race in het voorprogramma van de Grand Prix van Steiermark in de Formule 1.

Met Ayhancan Güven voorop werden de lichten gedoofd en de Turk behield bij de start de leiding, voor Dylan Pereira en Leon Köhler, die snel verschalkt werd door Larry ten Voorde. Max van Splunteren vertrok knap als vierde, maar de rookie zag flink wat mannen in de eerste paar bochten langszij komen.

Pereira opende snel de aanval op Güven en wurmde zich er knap langs. Daarmee was het uiteindelijk wat de winst betreft ook al gelijk gedaan, Güven hield een lichtjes aandringende Ten Voorde van zich af en Köhler kon de Nederlander dan weer net niet echt aanvallen. Van Splunteren eindigde als negende, Jaap van Lagen als elfde, Jesse van Kuijk werd veertiende, Lucas Groeneveld zestiende en Daan van Kuijk zeventiende.

2 tegen 1: 12-jarige beroofd van telefoon

Een 12-jarige Tilburgse jongen is zaterdagavond omstreeks 21.00 uur op het Paletplein in zijn woonplaats door twee knapen beroofd van zijn mobiele telefoon. De politie arresteerde een uur daarna op de Dragonstraat twee verdachten, jongens van 15 en 16 jaar uit Tilburg.

Het slachtoffer vertelde dat hij nabij de supermarkt liep op het Paletplein. Er kwamen twee jongens op hem af gelopen. Een van hen eiste dreigend zijn mobiele telefoon op, als hij die niet zou geven zou hij kapot geslagen en met een mes gestoken worden. De 12-jarige jongen schrok daar zo van dat hij zijn telefoon aan hen afgaf. Thuis heeft hij het tegen zijn moeder verteld die direct de politie belde. Agenten sloegen aan op de signalementen. Zij kregen direct een vermoeden om wie het zou kunnen gaan. Ze troffen deze twee jongens aan op de Dragonstraat. Ze voldeden aan het signalement en werden aangehouden.

De gestolen telefoon werd niet bij hen aangetroffen De politie onderzoekt waar het mobieltje van de jongen gebleven is. Mogelijk hebben de daders op hun looproute de GSM weggegooid. Indien deze aangetroffen wordt, dan roept de politie de vinder op direct contact opnemen met de politie van het team Leijdal via 0900-8844.

Politie maakt eind aan illegaal feest in natuurgebied

De politie heeft afgelopen nacht omstreeks 02.00 uur in een natuurgebied aan de Polderweg in Prinsenbeek een eind gemaakt aan een illegaal feest met harde muziek. De circa 250 aanwezigen waren binnen 15 minuten vertrokken. Rond 05.00 uur zagen de agenten echter dat er nog veel troep lag. Staatsbosbeheer is in kennis gesteld.

De politie kreeg de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 juli omstreeks 01.35 uur een melding dat er harde muziek klonk vanuit een stiltegebied aan de Polderweg en dat er veel auto’s die kant opreden. Agenten hebben direct de Brielsedreef / Polderweg afgezet om verdere toestroom te voorkomen. Er stonden circa 50 auto’s geparkeerd. Naar schatting waren er ongeveer 250 bezoekers.

De agenten spraken een 31-jarige Bredanaar aan die zich bekend maakte als organisator. Ze vertelden hem na overleg met de dienstdoende leidinggevende dat het feest direct beëindigd moest worden en dat zijn gasten moesten vertrekken. Om 05.00 uur constateerden de agenten dat er nog veel troep op het terrein lag zoals ballonnen, rood/wit lint, plastic bakjes en flessen. Ook is de grond door de vele voertuigen enigszins kapot gereden. De bevindingen zijn doorgeven aan Staatsbosbeheer, de eigenaar van het natuurgebied. Aan de organisator is te kennen gegeven dat er een proces-verbaal volgt als er aangifte gedaan wordt van vernieling.

Terugkijken: Mars tegen Fake NOS nieuws

Gisteren was ik aanwezig bij de mars tegen Fake Nieuws door de NOS. Ik arriveerde er veel te vroeg, ik was er al om twaalf uur. Op dat moment waren de voorbereidingen voor de mars vanuit de gemeente al in volle gang. Om de tijd te doden besloot  ik om eerst maar even ergens iets te gaan drinken. Toen ik om tien voor drie terug was, stond er een flinke groep te wachten.

Lees ook: Mars door Hilversum tegen Fake NOS Nieuws 

Zoals je op de foto's kunt zien, werd er niet bepaald aan de anderhalve meter maatregel gedacht. Na zo'n 25 minuten vertrok de groep voor een wandeling van een kleine kilometer. Onderweg werd er, uiteraard, muziek gedraaid. Een paar van de nummers die ik voorbij hoorde komen waren het (zeer toepasselijke) 'Als ik de baas zou zijn van het journaal', 'Get up and stand up for your right' en 'They don't care about us'. 

De video van de dialoog tussen de voorman van Nederland in Opstand en de hoofdredacteur van de NOS vind je onderaan het artikel. 

Terugkijken: Mars tegen Fake NOS nieuws (1)  (Foto: FOK!)
Terugkijken: Mars tegen Fake NOS nieuws (1) (Foto: FOK!)

Formule 2: vier races, vier winnaars

Ook in de Formule 2 is het tweede raceweekeinde van het seizoen alweer achter de rug. Op de Oostenrijkse Red Bull Ring, waar het in tegenstelling tot zaterdag prima weer was, werd zondagochtend de sprintrace verreden.

Polesitter Dan Ticktum behield bij de start de leiding, Christian Lundgaard verschalkte zijn ART-teamgenoot Marcus Armstrong en Mick Schumacher sloot vanaf plek vijf aan. F3-kampioen Robert Shwartzman, zaterdag goed voor zijn eerste F2-zege, kwam niet verder dan één bocht: bij het uitkomen daarvan spinde de Rus, einde verhaal.

Lundgaard opende al snel de aanval op Ticktum en dat bracht de Deen naar de leiding. Yuki Tsunoda, de nummer twee van zaterdag, kon na tien ronden inpakken met een kapotte auto, voorin knokten Armstrong en Schumacher om plek drie, voor UNI-Virtuosi-coureurs Zhou Guanyu en Callum Ilott - Schumacher nam daarbij de derde plek over.

Schumacher had het tempo lekker te pakken en was on fire. Daar had zijn auto, helaas voor de jonge Duitser, een oplossing voor: de brandblusser ging ineens af en Schumacher kon niks anders dan zijn auto in de pitstraat parkeren. Daar bleef het verder bij en Lundgaard werd de vierde winnaar in vier races, zijn eerste in de F2, voor Ticktum en Armstrong.

F3-leiders rijden elkaar eraf, toptalent Pourchaire profiteert en Verschoor 4e

De tweede race van de Formule 3 op de Oostenrijkse Red Bull Ring is een stuk beter gegaan dan de race op zaterdag, die door de regen vroegtijdig werd afgebroken. Er werd stevig geknokt om de voorste plekken, achteraf wellicht een beetje té stevig, maar het was een leuke race.

Doordat de top-10 van de zaterdag in de Formule 3 op zondag in omgekeerde volgorde start, vertrok de oude Jake Hughes van poleposition, naast Duits F4-kampioen Theo Pourchaire en met Liam Lawson en Richard Verschoor op de tweede rij.

Pourchaire nam bij de start de leiding over, voor Hughes, Lawson en zowel Logan Sargeant als Olli Caldwell, die beiden Verschoor passeerden. Al vrij snel opende Lawson de aanval, met succes: hij pakte de pas 16-jarige Pourchaire én de tien jaar oudere Hughes, die de Franse tiener ook gelijk passeerde.

Hughes nam zijn eerste plek een halve ronde later weer terug, Verschoor duelleerde ondertussen met Caldwell om plek vijf, maar werd daarbij juist gepakt door David Beckmann. Ook de derde Trident-coureur, Lirim Zendeli, leek Verschoor te pakken, maar de Nederlander sloeg terug en ging zelfs weer voorbij Caldwell naar plek zes.

Halverwege de race ging het fout voor Sophia Flörsch: de enige dame in het veld werd van de baan geramd door Aleksandr Smolyar, waardoor de safety car de baan betrad. Geen lekker rondje voor het team van Campos: Flörsch viel uit, Alex Peroni ging het grind in en Alessio Deledda beschadigde zijn voorvleugel.

Vlak voor de safety car pakte Lawson de leiding weer terug van Hughes, die bij de herstart gelijk weer het mes tussen de tanden had. Dat leverde flink wat stuivertje wisselen op, maar Lawson hield nog vol. Dat hevige duel schreeuwde om een ongeluk en we werden niet teleurgesteld: bij een actie van Hughes, buitenom Lawson, raakten de twee elkaar op een vergelijkbare manier als Alexander Albon en Lewis Hamilton in de F1 vorige week.

Hughes stond vrij snel stil en ging maar even uitblazen in een alpenweide, Lawson kwam een paar bochten later in het grind te staan. Zo kreeg Pourchaire de leiding toch weer terug, voor Sargeant, Beckmann, Verschoor en kampioenschapsleider Oscar Piastri, en dat bleek de uitslag: de race werd niet meer hervat en alleen voor de foto ging de safety car in de laatste bocht nog even naar binnen.

Super Mario Bros. duurste game ooit

Iedereen weet dat verzamelaars soms grote bedragen over hebben voor zeldzame exemplaren. Games, posters, foto's, actiefiguren. Het maakt eigenlijk niet zoveel uit.

Deze week is er een exemplaar van Super Mario Bros. geveild via Heritage Auction. De game is nog gesealed in doos met een rating van maar liefst 9.4. De game ging onder de hamer voor maar liefst 114 duizend dollar, wat het de duurste game ooit maakt.

Overigens was het record hiervoor ook al in handen van Super Mario Bros., toen kreeg de game een bod van een slordigde 100 duizend dollar.

Super Mario Bros duurste ooit

Vanaf 23 juli op mensen jagen in Carrion

Devolver Digital en Phobia Game Studio kondigen aan dat horror-game Carrion uitkomt op 23 juli. In de game neem jij de rol op je als mensverslindend wezen van onbekende origine.

Je ontsnapt uit een gevangenis en verslindt degenen die jou hebben opgesloten. Gaandeweg krijg je meer vaardigheden, waarin de paniek die jij zaait alleen maar groter wordt. De game komt naar Nintendo Switch, pc en Xbox One.

FOK! Wat eten we vandaag? #BijzonderBelegdBrood

Elke woensdag en zondag bereiden users in ons subforum Culinesse à  gogo volgens een van tevoren bedacht thema een maaltijd. De algemene spelregels zijn simpel: op de bewuste dag maak je je gerecht en post je in de loop van de dag/avond een foto van je (mis)baksel in het thema-topic van die dag. Aanvullende voorwaarden worden per thema in het thematopic geplaatst. 

Vandaag gaan we creatief doen met Bijzonder belegd brood! Je hoeft het brood niet zelf te bakken, maar het mag natuurlijk wel! De focus ligt vandaag op wat je er op doet. En ja, je kunt natuurlijk vanalles op een broodje of boterham leggen, denk maar aan een broodje gezond met sla, ham, (gebakken) ei, komkommer en tomaat. Maar je kunt ook eens gek doen en verschillende gerechten combineren zoals ik een paar weken geleden deed met een tosti frikandel speciaal

Nieuwsgierig geworden naar de thema's die al geweest zijn of nog komen gaan? Hier vind je het overlegtopic. En natuurlijk de hamvraag van vandaag: wat is jouw favoriete broodje?

Een tosti frikandel speciaal  (Foto: FOK!)
Een tosti frikandel speciaal (Foto: FOK!)Een tosti frikandel speciaal  (Foto: FOK!)
Een tosti frikandel speciaal (Foto: FOK!)

Lomp knallen in Serious Sam 4

Devolver Digital en Croteam hebben Serious Sam 4 laten zien tijdens de Devolver Direct. De game komt in augustus uit voor pc en Google Stadia.

De mensheid wordt bedreigd door hordes Mental, wezens die zich over de hele wereld hebben verspreidt. Het laatst overgebleven verzet tegen de invasie is de Earth Defense Force onder leiding van Sam "Serious" Stone en zijn zwaarbewapende team van buitenbeentjes. Het doel is simpel, knal alles wat niet menselijk is kapot, zo lomp mogelijk omdat het kan.

Motorrijder die voor politie op de vlucht ging overleden

Een motorrijder die zaterdagochtend in alle vroegte in Vlissingen er met hoge snelheid vandoor ging na het zien van een politievoertuig en bij eenzijdig ongeval zwaargewond raakte, is in het ziekenhuis overleden. Kort voor het ongeluk had hij een stopteken gekregen van een surveillance-eenheid. Hij reed echter met hoge snelheid weg.

Om 3.20 uur zag een surveillance-eenheid van de politie de motor rijden op de Nieuwendijk. De agenten besloten een routinecontrole op de motorrijder te doen. Bij het zien van de politieauto ging de motorrijder er met hoge snelheid vandoor. De agenten reden dezelfde kant op maar konden de motor niet bijhouden. Ze zagen wel dat hij verschillende keren door rood licht reed. Toen ze op de Koudekerkseweg reden zagen ze een grote ravage. De motorrijder lag zwaargewond op de grond en de motor bleek zwaar beschadigd.

De agenten verleenden direct eerste hulp in afwachting van een ambulance en een traumahelikopter. De motorrijder, een 48-jarige Vlissinger, is daarna met spoed naar een ziekenhuis in Rotterdam gebracht waar hji uiteindelijk aan zijn verwondingen is bezweken. De weg waar het ongeluk gebeurde is lange tijd voor het verkeer afgesloten geweest voor uitgebreid onderzoek.

Het is vandaag..

Goedemorgen, het is vandaag zondag 12 juli. In tegenstelling tot andere dagen begint de dag met zonneschijn, wat altijd fijn is. Vandaag zou in Schagen keverdag zijn. Helaas is deze afgelast. Eerder dez maand ging het over komkommertijd, daar zitten we midden in momenteel. Er zijn weinig "dagen van" deze maand. Ook de (bekende) jarigen zijn karig. Zo ver bekend is, zijn er geen bekende jarigen dus bij deze aan alle jarigen: gefeliciteerd!

Vandaag twee jaar geleden kreeg onze hoofdstad de eerste vrouwelijke burgemeester, Femke Halsema. In 1967 speelde er in New Jersey iets af wat in deze tijd ook speelt; rassenrellen. Deze duurde vier dagen en vielen 40 doden bij. In 1995 begon de geniocide in Srebrenica, dat toen onder bescherming van de Nederlandse UNPROFOR millitairen stond. 

Op sportgebied speelden vandaag in 1908 Zweden en Noorwegen hun eerste interland tegen elkaar. Het vriendschappelijke duel werd gewonnen door Zweden met 11-3. In 1998 behaalde Frankrijk als gastland de eerste wereldtitel voetbal nadat Brazilië werd verslagen met 3-0. Vandaag 366 dagen geleden, 12 juli 2019 won Dylan Groenewegen de 7e etappe van de Tour de France, uiteindelijk werd hij slechts 145e. 

Wakker worden met de zon. (Foto: Pixabay)
Wakker worden met de zon. (Foto: Pixabay)

De Boer en Stam beginnen met nederlaag bij hervatting van de MLS

Frank de Boer en Jaap Stam zijn het Amerikaans voetbalseizoen begonnen met een nederlaag. De Boer verloor met zijn ploeg Atlanta United met 1-0 van New York Red Bulls, terwijl Stam bij zijn nieuwe team FC Cincinnati met maar liefst 0-4 onderuit ging tegen Columbus Crew.

Trainer Jaap Stam, opvolger van de ontslagen Ron Jans, debuteerde in Miami met een duidelijke nederlaag. Binnen het half uur keek FC Cincinnati al tegen een 0-2 achterstand en in de tweede helft zou Columbus Crew uitlopen naar 0-4. Youness Mokhtar, de speler met een verleden bij PEC Zwolle, was een van de doelpuntenmakers. Ook Eloy Room en Vito Wormgoor speelde mee bij Columbus Crew. Bij de ploeg van Stam deed Siem de Jong mee.

Ook Frank de Boer begon met een nederlaag in de MLS. Na vier minuten spelen keek Atlanta al aan tegen een achterstand na een doelpunt van Florian Valot. Atlanta United kreeg nog goede kansen op de gelijkmaker, alleen die waren niet besteed aan de ploeg van De Beoer.

Donderdagavond spelen de ploegen van De Boer en Stam tegen elkaar op het Disney Wide World of Sports-complex.

Raar Wilde Westen in Weird West

Devolver Digital geeft Weird West uit, een game van WolfEye Studios. De studio heeft meegeholpen aan games als Prey en Dishonored.

In dit Wilde Westen zijn er niet alleen cowboys en sheriffs, maar ook allerlei wezens. Je leert de achtergrondverhalen van je teamleden kennen terwijl je verder de wereld in gaat. Elke playthrough is uniek en afgestemd op de ondernomen acties, de wereld in Weird West reageert op de keuzes die je maakt. Vorm een posse of waag je alleen in een buitenaardse omgeving en maak je eigen verhaal.

Weird West komt uit op pc. Een preciezere releasedatum dan een 'coming soon' is niet gegeven.

Fall Guys komt 4 augustus uit

Devolver Digital laat weten dat Fall Guys: Ultimate Knockout een releasedatum heeft gekregen. De chaotische multiplayergame komt 4 augustus uit voor PlayStation 4 en Nintendo Switch.

Fall Guys: Ultimate Knockout gooit maximaal 60 deelnemers online samen in een soort Takeshi's Castle met heel veel chaos totdat er één overwinnaar overblijft. Je moet bizarre obstakels overwinnen, terwijl je het de andere spelers moeilijk maakt en ze in allerlei vallen duwt. Door in minigames hoog te eindigen kun je ook zo hoog mogelijk op de algemene leaderboard komen. Onze eerste indrukken kun je in onze preview lezen.

Devolver Digital kondigt Olija aan

Devolver Digital heeft Olija aangkondigd, een pixel-art action-adventure waarin je magische hoeden kunt craften.

Olija is een spel over de zoektocht van Faraday, een man die schipbreuk lijdt en vervolgens vastzit in het mysterieuze land Terraphage. Gewapend met een legendarische harpoen proberen hij en andere schipbreukelingen dit vijandige land te verlaten om terug te keren naar hun vaderland. Tijdens het verkennen van het vreemde land kom je inwoners tegen, waaronder Olija, een mysterieuze dame aan wie Faraday in de loop van de tijd gebonden is.

Olija komt in de  herfst van 2020 naar pc en Nintendo Switch.

Juventus ontsnapt tegen Atalanta dankzij twee strafschoppen

Juventus is in de topper tegen Atalanta door het oog van de naald gekropen. De koploper in de Serie A kwam in eigen huis twee keer op achterstand, maar via twee penalty's pakte Juventus toch nog één punt tegen Atalanta, de ploeg van Marten de Roon en Hans Hateboer. Bij Juventus speelde Matthijs de Ligt de hele wedstrijd

Duvan Zapata zette Atalanta Bergamo in de eerste helft op een verdiende voorsprong. De ploeg had de laatste negen wedstrijden in de Serie A gewonnen en ook tegen de koploper heerste de ploeg uit Bergamo. De 0-1 was ook tevens de ruststand, maar in de tweede helft kwam de thuisploeg via een discutabele strafschop op gelijke hoogte door Cristiano Ronaldo.

Invaller Ruslan Malinovskyi leek Atalanta alsnog naar de zege te schieten. De Oekraïener trapte met nog tien minuten te spelen vanaf de rand van het zestienmetergebied de bal heerlijk binnen. Toch moest de ploeg van De Roon en Hateboer genoegen nemen met een puntje, want in de blessuretijd legde arbiter Piero Giacomelli op de bal opnieuw op de stip vanwege opnieuw hands, ditmaal van Luis Muriel. Ronaldo liet dit buitenkansje zich niet ontgaan en bepaalde daarmee de eindstand: 2-2.

Draak vangen in Shadow Warrior 3

Devolver Digital heeft Shadow Warrior 3 laten zien tijdens hun persconferentie Devolver Direct. De game komt in 2021 voor pc uit.

In Shadow Warrior 3 moeten Lo Wang en zijn voormalige aartsvijand Orochi Zilla, een oude draak weer te vangen die ze ongewild uit een 'eeuwige' gevangenis hebben losgelaten. Gewapend met een mix van zwaarden en kogels, moet Lo Wang delen van de wereld doorkruisen om het donkere beest op te sporen en de apocalyps weer eens uit te stellen. Het enige dat nodig is, is het masker van een dode god, een drakenei, een vleugje magie en genoeg vuurkracht om de oprukkende Shadowlands neer te halen.

Electronic Arts kondigt UFC 4 aan

Electronic Arts heeft EA Sports UFC 4 onthuld met UFC-kampioen middengewicht Israel 'The Last Stylebender' Adesanya en UFC-weltergewichtdeelnemer Jorge 'Gamebred' Masvidal als het cover-atletenduo van het spel.

EA Sports UFC 4 heeft een nieuw voortgangssysteem, vernieuwde takedown- en grondmechanismen en vloeiendere clinch-naar-aanvalscombinaties. Spelers kunnen personages ontwikkelen en aanpassen via een geünificeerd voortgangssysteem in alle modes om in de nieuwe Career Mode als onbekende amateur uit te groeien tot UFC-superster. Nieuw in UFC 4 is dat spelers de wereld kunnen uitdagen in nieuwe Blitz Battles of Online World Championships om de kampioen te worden. Prestatiedetails zoals gewichtsklasse en een van de vijf MMA-disciplines, waaronder worstelen, jiujitsu, boksen en nog veel meer, definiëren hoe spelers vechten, en 1600+ nieuwe uitrustingen die je kunt verdienen, 120+ emotes en meer stellen spelers in staat om tijdens het spelen uiting te geven aan hun persoonlijkheid.

EA Sports UFC 4 is verkrijgbaar op vrijdag 14 augustus voor de PlayStation 4 en Xbox One. Spelers die het spel pre-orderen krijgen de boksers Tyson Fury en Anthony Joshua, samen met een Backyard Customization Pack en Kumite Customization Pack inclusief cosmetische items. Er zijn extra voordelen beschikbaar voor spelers die UFC 4 kopen via een in-game tile in UFC 3 of UFC 2, inclusief 10% korting op UFC 4, krijgskunstlegende Bruce Lee en 500 UFC-punten.

Europarlementariërs formuleren nieuwe maatregelen tegen witwassen van geld

EP-leden willen onder meer onderling verbonden registers van uiteindelijk begunstigden, preventief beleid voor zwarte lijsten en doeltreffende sancties tegen het witwassen van geld.

In een resolutie die vrijdag werd aangenomen met 534 stemmen voor, 25 tegen en 122 onthoudingen, verwelkomden de leden van het Europees Parlement het actieplan van de Commissie voor een doeltreffende bestrijding van het witwassen van geld of terrorismefinanciering (AML/CFT) en formuleerden de veranderingen die het meest urgent zijn om een efficiënt EU-kader tot stand te brengen.

Betere uitvoering en samenwerking
De leden van het Europees Parlement betreuren de onjuiste en fragmentarische toepassing van de regels voor de bestrijding van het witwassen van geld en de financiering van terrorisme (anti-money laundering and countering terrorist financing (AML/CTF)) in de lidstaten. Ze dringen aan op een nultolerantiebeleid en op inbreukprocedures tegen lidstaten die achterblijven bij de omzetting van de regels in nationaal recht.

De bestuurlijke, gerechtelijke en rechtshandhavingsautoriteiten van de lidstaten moeten beter met elkaar samenwerken en informatie uitwisselen, aldus de Europarlementariërs.

Het Parlement is daarom tevreden dat er gehoor is gegeven aan de EP-oproep om een coördinatie- en ondersteuningsmechanisme voor de financiële-inlichtingeneenheden (FIE’s) van de lidstaten in te stellen, van belang bij de opsporing van verdachte transacties met een grensoverschrijdend karakter.

Effectief gebruik van gegevens
De Europarlementariërs willen dat de Commissie het gebrek aan nauwkeurige gegevens in de nationale registers die kunnen worden gebruikt om de uiteindelijk begunstigden te identificeren aanpakt door in de EU onderling verbonden en kwalitatief hoogwaardige registers met hoge normen voor gegevensbescherming op te zetten.

Zij willen ook het scala van meldingsplichtige entiteiten uitbreiden met nieuwe en verstorende marktsectoren zoals crypto-assets.

Tot slot herhalen de leden van het Europees Parlement dat niet-coöperatieve jurisdicties en landen met een aanzienlijk risico op witwassen of terrorismefinanciering onmiddellijk op de zwarte lijst moeten worden geplaatst. Tegelijkertijd moeten er duidelijke benchmarks worden opgesteld en goed worden samengewerkt met landen die hervormingen doorvoeren.

Preventieve sancties harmoniseren op EU-niveau
De leden van het Europees Parlement willen dat de wederzijdse erkenning van beslissingen tot bevriezing en confiscatie wordt gehandhaafd. Dit zou de grensoverschrijdende inning van criminele vermogensbestanddelen vergemakkelijken en snelle grensoverschrijdende samenwerking in dit verband mogelijk maken. Bovendien willen zij dat de Europese Centrale Bank de vergunningen kan intrekken van banken die in de eurozone actief zijn en die de AML/CTF-verplichtingen niet nakomen, onafhankelijk van de beoordeling van de nationale AML-autoriteiten.

In de resolutie brengen de EP-leden misdrijven zoals corruptie en het witwassen van geld in herinnering, zoals Luanda Leaks, en andere schandalen zoals Cum Ex, de Panama Papers, Lux Leaks en de Paradise Papers, die het vertrouwen van de burgers in eerlijke en transparante financiële en belastingsystemen herhaaldelijk hebben ondermijnd.

Tot slot benadrukken zij de waardevolle bijdrage van internationale onderzoeksjournalistiek en klokkenluiders aan het blootleggen van mogelijke misdrijven. Zij roepen de autoriteiten op om de aanstichters van tot de moord op Daphne Caruana Galizia te identificeren en een onderzoek in te stellen naar degenen tegen wie nog steeds ernstige beschuldigingen van witwaspraktijken bestaan.

Aangehouden man boerenprotest mag zich later verantwoorden

De 39-jarige man uit Oost-Gelre die werd aangehouden na een boerenprotest in Bleiswijk, is heengezonden. Hij moet zich later verantwoorden voor een Officier van Justitie tijdens een OM-hoorzitting voor bedreiging van een agent.

De man, die na het boerenprotest, wilde afwijken van de afgesproken route, weigerde de aanwijzingen van de aanwezige politie op te volgen. Hij veroorzaakte een dusdanig gevaarlijke situatie dat één van de agenten zich genoodzaakt voelde het dienstwapen te trekken. Daarna werd de 39-jarige man aangehouden.

Aanhouding na steekincident Weert

In de nacht van zaterdag op zondag ontving de politie een melding van een steekincident aan de Eindhovenseweg in Weert. Een persoon raakte daarbij gewond. Een 29-jarige man uit Weert kon diezelfde nacht nog worden aangehouden. De politie onderzoekt de toedracht van het incident.

Rond 03.15 uur ontving de politie een melding van een steekincident op een grasveld grenzend aan de Eindhovenseweg en de Oude Suffolkweg. Na een zoekactie door agenten kon een verdachte een klein half uur later aangehouden worden.

Het slachtoffer heeft zich met onbekende verwondingen in het ziekenhuis laten behandelen.

FOK! Wat een weer: zowaar overal droog!

Welkom!  

Het bleef gisteren zeker niet overal droog. Ik zei nog 'een enkele bui', maar het waren er toch wat meer. Lang niet overal vielen er buien, maar de buien die er waren hadden een pittig karakter. Plaatselijk viel er nog zo'n 10 mm. Onweer werd echter vrijwel nergens waargenomen. In het westen brak de zon al snel door en daar bleef die ook de hele dag schijnen. In het binnenland waren er meer wolken aanwezig. 

Inmiddels zijn de buien aan het wegtrekken en spoedig zal het overal droog zijn. Vannacht kan er mist ontstaan in het binnenland. Aan de kust blijft een windje staan, dus daar blijft het mistvrij. De minima liggen tussen de 5 en 9 graden. Frisse nacht dus.

Vandaag zijn er overal zonnige perioden en blijft het overal droog. Er ontstaan wel wat stapelwolkjes, maar die zijn van het 'mooi-weer-type'. Tot neerslag komt het dus nergens. Op Terschelling wordt het 18 graden en in Maastricht 23. In Utrecht halen we de 21 graden. De weinige wind die er staat komt uit een noordelijke richting.

Maandag krijgen we ook een mooie dag met flink wat zon. Op dinsdag en woensdag is er weer kans op regen, maar daarna lijkt het langere tijd droog en stabiel weer te gaan worden met hogere temperaturen.

Fijne zondag!  

Meer weer op FOK!

Pforzheim (Foto: qltel)
Mooi weer in Pforzheim in Duitsland. (Foto:qltel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

Dixon domineert IndyCar Series: drie uit drie met winst op Road America

Op het klassieke circuit van Road America in de staat Wisconsin is de derde race van het seizoen in de IndyCar Series verreden. Het was de eerste van twee races van het weekeinde, want zondagavond (18.00u Nederlandse tijd) kunnen we op Ziggo Sport weer inschakelen voor race twee.

Aangevoerd door polesitter Josef Newgarden en de naast hem vertrekkende Jack Harvey werd het veld op gang gevlagd, met Rinus van Kalmthout vanaf de zestiende plek. Newgarden behield de leiding, Ryan Hunter-Reay, Graham Rahal en Santino Ferrucci werkten zich langs Harvey.

Van Kalmthout verschalkte oud-kampioen Simon Pagenaud ondertussen met een strakke actie buitenom, maar niet veel later viel de Nederlander door wat getouwtrek voor hem weer een paar plekken terug. Voorin ging Ferrucci fraai voorbij Hunter-Reay, terwijl Van Kalmthout na dik tien ronden als een van de eersten zijn eerste stop maakte.

Voorin stopte leider Newgarden kort na Ferrucci's pitstop, de rest kwam een ronde later. Voor Rahal ging dat niet best: door problemen met de brandstofslang viel hij flink wat plekken terug. Newgarden was intussen de winnaar van de eerste reeks stops: Ferrucci volgde op tien tellen, Will Power, Alex Palou en Ryan Hunter-Reay zaten daar dan weer achter.

Na een kleine vijftien ronden volgden weer pitstops, maar dit keer ging het bij Newgarden fout: zijn motor sloeg af en pas na meerdere pogingen kon de kampioen met fors positieverlies weer door. Na de hele serie stops was Power zo de leider, niet ver voor Scott Dixon, Ferrucci en Hunter-Reay, met ook Harvey, Palou en Colton Herta nog binnen tien seconden.

Zo kabbelde de race voort, tot Harvey met minder dan twintig ronden te gaan de grindbak in reed: caution, de eerste op Road America sinds Tony Kanaan's harde crash in 2017. Iedereen maakte gebruik van de kans op een 'gratis' pitstop, wat nét de laatste van de race kon zijn. Dixon kon zijn team bedanken, want de vijfvoudig kampioen verschalkte Power en pakte de leiding.

Ondertussen kwam Marco Andretti stil te staan, waarna hij weggetrokken werd door een bergingswagen...waar hij vervolgens tegenop reed. Met veertien ronden te gaan werd het groen weer gezwaaid, met Dixon, Power, Hunter-Reay, Palou, Herta, Ferrucci en Newgarden voorop. Dat duurde niet lang: in het middenveld stuurde Conor Daly onhandig in op Pato O'Ward, waardoor Daly een venijnige klap in de muur maakte.

Dit keer konden we los met tien ronden te gaan, waarbij rookie Palou op heerlijke wijze oud-kampioen Hunter-Reay van de derde plek stootte. Het waren drie leuke bochten, maar daarna kon het geel weer van stal gehaald worden: rookie Dalton Kellett reed zich in het achterveld het grind in en stond vast. De geweldige actie van Palou werd ineens ongedaan gemaakt: voor de herstart gebruikte men de volgorde van de vorige herstart.

Zo konden we nog een keer los, nu met acht ronden, en wéér ging Palou naar de derde plek, dit keer door zijn eerdere actie precies te spiegelen. Daar bleef het verder bij en dus won Dixon ook de derde race van het seizoen: de veteraan staat op honderd procent in 2020. Power werd tweede, Palou reed naar een uiterst knappe derde plek, voor Hunter-Reay en Herta. Van Kalmthout kwam er niet echt meer aan te pas en werd dertiende.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1221
review
Outcast 2: A New Beginning
special
VrijMiBabes #201 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1220
special
Random Pics van de Dag #1219
special
Random Pics van de Dag #1218
©FOK.nl e.a.