Verstappen: "Mijn motivatie is om elke race te winnen"

Voorzichtig lijkt een start van het Formule 1-seizoen in aantocht en Max Verstappen kijkt uit naar een start van het racejaar op de Red Bull-ring. Op de thuisbaan van Red Bull Racing wist Verstappen vorig jaar nog te winnen. "Ik houd van het circuit", zo vertelde Verstappen in een interview met de Oostenrijkse TV-zender ORF.

"Het is ons thuiscircuit en dat motiveert altijd. We hebben als team goed werk geleverd, qua strategie, maar ook onze auto ging daar altijd goed. En als alles klopt, kun je daar ook de wedstrijd winnen", aldus de Nederlander, zo lezen we op Verstappen.nl.

De Red Bull-coureur blikte ook nog even terug op tijd na het turbulente eerste 'raceweekend' van het jaar. "Ik ben teruggekomen uit Australië en ben de hele tijd hier thuis geweest. Ik heb veel op de simulator gereden en veel getraind. Hier in Monaco was natuurlijk ook een lockdown. Uiteindelijk hebben we niet veel anders gedaan. Gelukkig gaat het hier weer een beetje de goede kant uit. Je kunt bijna alles weer doen, maar alleen met mondkapjes."

Verstappen geeft aan niet te kunnen wachten tot hij weer los mag. "Ik houd er van om races te rijden en hoop dat we weer snel in de auto zitten." Winnen staat daarbij altijd voorop voor hem. "Ik wil altijd winnen, elk jaar. Als het zou gebeuren, is dit natuurlijk bijzonder en erg mooi, maar mijn motivatie is om elke race te winnen. De auto was tijdens de wintertests in Barcelona erg goed, alles functioneerde prima. Het is natuurlijk nog even afwachten, maar het team is erg gemotiveerd en ze willen voor het kampioenschap gaan, ik ook. Ik heb er veel vertrouwen in dat we samen met Honda een goed pakket hebben", aldus de jonge Nederlander.

Verstappen: "Mijn motivatie is om elke race te winnen" (Red Bull Content Pool)
Verstappen: "Mijn motivatie is om elke race te winnen" (Red Bull Content Pool)