Verstappen: "Simracen houdt jezelf scherp"

Nu Max Verstappen voorlopig geen meters kan maken op de Formule 1-circuits maakt de Nederlander regelmatig de nodige kilometers op de virtuele banen. Verstappen legde bij Peptalk van Ziggo Sport uit dat hij het niet alleen voor zijn plezier doet, het is ook nuttig.

"Je rijdt in andere auto’s, maar het kan in ieder geval geen kwaad. Het houdt jezelf scherp en het is natuurlijk heel leuk om met zoveel andere coureurs dat samen te kunnen doen", aldus de Red Bull coureur, zo lezen we op Verstappen.nl.

"Je moet veel rijden en kilometers maken. Je moet ook verstand hebben van waar je mee bezig bent qua set-up van de auto. Ik denk dat daar wel een verschil in zit. Sommige coureurs zijn daar wat minder mee bezig."

Vanavond rijdt Verstappen om 18.00 uur zijn volgende online race 'The Race All-Star Esports Battle', die te volgen is via Ziggo Sport en YouTube. Aan de race op de virtuele baan van Indianapolis doen bekende coureurs als Neel Jani, Nico Hulkenberg, Juan Pablo Montoya en Nelson Piquet Jr. mee. "We gaan allemaal meedoen. Veel echte coureurs ook, en daar proberen we de snelste van te zijn. We gaan het dus zien", aldus de Nederlander.

De Formule 1 maakte bekend ook met een eigen online raceserie te komen, 'Virtual Grand Prix Series'. Daar zullen we Verstappen niet op de baan vinden. "Omdat ik dat spel nooit speel. Voordat je dat een beetje snapt en onder de knie hebt, ben je weer een paar dagen verder. Omdat ik op dit moment al druk ben met de andere racegames, voel ik daar nu niet zoveel voor. Dan ga je teveel switchen en dat werkt niet."

Verstappen: "Simracen houdt jezelf scherp" (Pro Shots / Zuma Press)
Verstappen: "Simracen houdt jezelf scherp" (Pro Shots / Zuma Press)