Verstappen maakt eerste meters op vernieuwde circuit Zandvoort

Als een soort van opening van het vernieuwde circuit van Zandvoort mocht Max Verstappen zijn eerste meters over de verbouwde baan maken. De Red Bull-coureur was zeer te spreken over de aanpassingen aan het circuit.

"Het was erg gaaf. De baan was voorheen al mooi om op te rijden, maar de aanpassingen die gedaan zijn maken het nog specialer. Vooral bocht drie, de banking daar is geweldig en je kunt er veel verschillende lijnen rijden. Dat geldt trouwens ook voor de laatste bocht. Het stuur wordt daar erg zwaar en als we tijdens het Grand Prix-weekend DRS gaan gebruiken, wordt dat nog een uitdagende, maar leuke bocht", zo lezen we op Verstappen.nl.

"Over het algemeen denk ik dat de hele baan een uitdaging gaat vormen. Het is natuurlijk altijd nog een old school circuit. Er zijn niet veel uitloopstroken, maar dat moet ook niet, vind ik. Dat maakt het juist extra spannend. Ik kijk er echt naar uit om hier met de huidige auto’s te mogen racen", aldus Verstappen.

De jonge Nederlander denkt niet echt voordeel te hebben van de rondjes die hij vandaag maakte. "Ik heb maar een paar rondjes gereden natuurlijk. Gelukkig heeft iedereen genoeg simulatorwerk en trainingstijd om de baan te leren kennen, dus iedereen zal wel goed voorbereid zijn. Heel veel jongens kennen Zandvoort ook al, dus het zal er meer om gaan om de kombochten te leren kennen. Dat zal als Formule 1-coureur echter geen probleem zijn."

Er is vooraf veel te doen geweest over de twee kombochten, zoals de Hugenholtzbocht. "Ik had niet verwacht dat de derde bocht zo steil zou zijn. De binnenkant valt als het ware van je weg, dus het is een wat blinde bocht bij het insturen. Je neemt de rest van de bocht ook heel anders dan je gewend bent en dat maakt het wel bijzonder. Het zal wel een paar rondjes duren voordat je daar de ideale lijn hebt gevonden. Het hele circuit is uitdagend. Er zijn veel snelle bochten."

Uiteraard heeft Verstappen veel zin in de wedstrijd in Zandvoort. "Ik kijk er erg naar uit. De support van de fans is er altijd al geweest. Met een thuiswedstrijd wordt het denk ik helemaal een gekkenhuis. Ik hoop dat we een mooi en positief weekend kunnen hebben."

De Red Bull-coureur is trots om wat er in Zandvoort te gebeuren staat "Absoluut. Ik kijk er enorm naar uit. Ik heb al veel fans gezien op de andere circuits, dus het kan alleen nog maar beter worden tijdens deze Grand Prix."

Verstappen maakt eerste meters op vernieuwde circuit Zandvoort (Pro Shots / Action Images)
Verstappen maakt eerste meters op vernieuwde circuit Zandvoort (Pro Shots / Action Images)