Verstappen: "Ik wil het seizoen sterk beginnen"

Het nieuwe Formule 1-seizoen staat voor de deur en Max Verstappen heeft er zin in. De Nederlander kijkt uit naar de eerste race komend weekend in Australië.

"Het is een mooi circuit, ondanks dat het een stratencircuit is waar inhalen lastig is. Geen enkele baan is perfect, maar Albert Park heeft veel snelle negentig graden bochten die uitdagend zijn. Het geeft veel voldoening om de snelle chicane goed te nemen tijdens de kwalificatie", zo lezen we op Verstappen.nl.

De Red Bull-coureur legt uit waarom de race in Australië zo bijzonder is. "Het is een van de beste races op de kalender. Het is de start van het seizoen en iedereen begint vanaf nul, wat het spannend maakt als de kwalificatie begint en je erachter komt waar je echt staat. Er heerst een geweldige atmosfeer met alle aanwezige fans en het weer is er goed, dus dat maakt het een fijne week."

Verstappen blikte ook even terug naar de wedstrijd van vorig jaar. "Dat was een geweldige start voor ons en Honda, om meteen een podium te scoren. Dat gaf iedereen veel vertrouwen. Het was ook mijn eerste podium in Australië, wat het des te bijzonder maakte."

De afgelopen weken stond de Formule 1 in het teken van de testdagen in Barcelona. "Ik voel me goed en als team geven we alles. Iedereen bij ons weet dat je de auto helemaal moet begrijpen om succesvol te zijn, veel ronden moet rijden en we waren blij met onze testdagen in Barcelona. We hebben veel kilometers afgelegd, alles verliep soepel en dat is precies wat je wilt. Honda geeft ook vol gas. Je wilt altijd vooruitgang en dat hebben ze sinds afgelopen jaar veel geboekt. Het is een echt pluspunt dat ze hun beloftes qua ontwikkeling altijd nakomen en ik ben ervan overtuigd dat dat dit jaar ook zo zal zijn."

"Mijn contractbespreking verliep vrij vlot en ik vertrouw het team. Ik geloof dat we de stap vooruit kunnen maken en de uitdaging aan kunnen gaan zoals in het verleden. We hebben de juiste mensen binnen ons team en ik denk dat we alles in huis hebben om ervoor te gaan, helemaal met de toewijding vanuit Honda. Ik wil het seizoen sterk beginnen, want dan doe je echt mee, maar we weten pas waar we staan tijdens Q2 en Q3 op zaterdag in Melbourne. Dan telt al het harde werk gedurende de winter echt", aldus Verstappen.