Alpine: 'Team is niet te koop'

Het Franse Formule 1-team Alpine staat niet te koop. Een woordvoerder van het team sprak met PlanetF1.com over de roddels van een mogelijke verkoop. Alpine kent een slechte start van het F1-wereldkampioenschap en deelt de laatste plaats met Stake F1 Team en Williams Racing.

De Fransen waren de afgelopen jaren een geduchte tegenstander. Zo wisten ze in 2022 nog knap als vierde te eindigen in het constructeurskampioenschap, voor het team van McLaren. In 2023 eindigden ze als zesde. Nu moet het team genoegen nemen met kleine positieve resultaten. In Japan jubelde Esteban Ocon nog dat hij zich als vijftiende wist te kwalificeren.

Technisch directeur Matt Harman heeft het team inmiddels verlaten. Hierdoor begonnen de eerste geruchten te circuleren dat Alpine te koop staat. Dit werd meteen door Renault — het grote bedrijf achter Alpine — keihard de kop ingedrukt: "De verhalen dat het team te koop staat zijn vals. Het team is categorisch niet te koop."

Eerder deze week kwamen er berichten naar buiten dat Renault het F1-team van de hand zou willen doen mits de nieuwe eigenaars blijvend gebruik zouden maken van de Renault-motoren.