Alcomobilist laat zich door taxi bij eigen auto afzetten

Agenten hebben zaterdagnacht een man aangehouden die met zijn voertuig met hoge snelheid door Tilburg reed. Hij bleek ook onder invloed van alcohol te zijn. Later die nacht werd de man weer rijdend gezien. Hij mag zich binnenkort gaan verantwoorden bij de rechter.

Agenten hielden rond 02.30 uur een snelheidscontrole op de Veldhovenring. Hier werd bij een voertuig een snelheid van 75 km/u geconstateerd, waar 50 km/u is toegestaan. De 49-jarige bestuurder uit Tilburg werd daarom staande gehouden. Hij bleek ook flink onder invloed van alcohol te zijn en daarom werd zijn rijbewijs ingevorderd. Ook moest hij een verplichte alcoholcursus bij het CBR gaan volgen. Hij liet zich na het verhoor op het bureau ophalen door een taxi.

De man werd door de taxi echter al snel weer afgezet bij zijn eigen auto, stapte in en reed weg. Omdat het om een herkenbare auto ging, werd de man al snel weer gezien door agenten en opnieuw aangehouden, waarbij hij nog steeds een te hoog alcoholpercentage had. Daarnaast heeft hij zich schuldig gemaakt aan het rijden tijdens een rijverbod en rijden terwijl zijn rijbewijs is ingevorderd. De man mag zich binnenkort verantwoorden bij een rechter.