Cold case: Waar is vermiste Sidney Lute (22)

FOK! werd door het coldcase-team van de politie Noord-Holland benaderd met de vraag of wij aandacht willen besteden aan de vermissing van de inmiddels 22-jarige Sidney Lute uit Assendelft. Zo'n verzoek kunnen wij moeilijk weigeren, dus bij deze. 

Ruim drie jaar geleden, eind oktober 2016, vertrekt de dan 19-jarige Sidney Anthonie Lute bij zijn vader uit Assendelft. Sidney is een teruggetrokken jongen die vooral vanuit zijn kamer in de digitale wereld leeft. Hij maakte daarin gebruik van het e-mailadres trefadis.jasbad@gmail.com. Hij neemt zijn laptop, telefoon, ID-kaart en kleding mee.

Er is aanvankelijk nog telefonisch contact, maar vanaf 7 december valt het stil. Uit onderzoek is gebleken dat Sidney tot 10 december 2016 achtereenvolgens heeft verbleven op de vakantieparken de Zeven Heuvelen in Groesbeek en De Wierde in Den Oever. Ook had hij voor die 10e december een treinticket geboekt naar Colmar in de Franse Vogezen. Waarom hij hier naar toe wilde en of hij daar is aangekomen is onbekend.

Sidney is een natuurliefhebber
In Den Oever en Colmar zoeken zijn ouders, vrijwilligers en politie naar Sidney. Ze verspreiden flyers en er komen tips binnen. Die leveren helaas niets op. Sidney is een jongeman van inmiddels 22 jaar. Ten tijde van de vermissing was hij 1.79 m lang, had hij een normaal postuur, blauw/grijze ogen en kort donkerblond haar.

Zijn ouders leven elke dag in onzekerheid over het lot van Sidney. Weet u wat er met Sidney is gebeurd? Waar hij was of is? Alle informatie is welkom. De politie vraagt mensen met informatie deze te delen met het coldcaseteam. Dat kan via de gebruikelijke kanalen; 0900-8844, 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. Ook is het mogelijk een email te sturen naar het coldcase-team. 

 Sidney Lute  (Foto: Politie Noord-Holland)
Sidney Lute (Foto: Politie Noord-Holland)Sidney Lute  (Foto: Politie Noord-Holland)
Sidney Lute (Foto: Politie Noord-Holland)