Politie zoekt getuigen van plofkraak afstortkluis

Rond 04.45 uur melding van en plofkraak bij de Rabobank pinautomaat nabij de Napoleonsbaan Zuid (N273 ) in Baarlo. Omgeving is voorlopig nog afgezet in verband met onderzoek of er nog explosief materiaal is achtergebleven. Via Burgernet is een oproep gedaan voor een donkerkleurige auto (mogelijk type Audi) met verdachten, die kort na de knal wegreed in zuidelijke richting naar Kessel.

De schade aan pand betreft de afstortkluis. De rest van het pand kan pas nadat het veilig is worden onderzocht op schade. De Explosieven Opruimings Dienst Defensie (EODD) is opgeroepen voor ondersteuning, om te onderzoeken of er geen sprake meer is van mogelijk explosief materiaal. Voorlopig blijft omgeving afgezet hiervoor. De naastgelegen N273 is wel open voor het verkeer.

Het is nog onduidelijk of er sprake is van buit. Bij een naastgelegen pand zijn autoruiten kapot gegaan als gevolg van de plofkraak en mogelijk materiaal tegen het pand gekomen. Er zijn geen gewonden. De politie heeft de zaak in onderzoek. Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. 

Afbeelding: Google Maps / Politie
Afbeelding: Google Maps / Politie