NHL: Bruins vernederen Canadiens voor eigen publiek

De ijshockeyers van de Boston Bruins hebben op bezoek bij de Montreal Canadiens een ware mokerslag uitgedeeld. Onder leiding van David Pastrnak wonnen de nummers één in de Eastern Conference met maar liefst 1-8.

Jake DeBrusk bracht de Bruins op voorsprong, maar Shea Weber deed vrij snel iets terug. Nog voor het einde van de eerste periode stond het dankzij Pastrnak en Brad Marchand echter al 1-3 en na zeventig seconden in de tweede periode hadden Pastrnak en Anders Bjork al voor 1-5 gezorgd. Pastrnak maakte er nog één en in de derde periode troffen Charlie Coyle en Danton Heinen ook nog doel.

Na zeven opeenvolgende overwinningen moesten de Dallas Stars een nederlaag slikken. De Chicago Blackhawks waren in het eigen United Center met 3-0 te sterk dankzij goals van Brandon Saad, Patrick Kane en Connor Murphy, terwijl goalie Corey Crawford met 32 saves zijn doel mooi schoon hield - de eerste shutout van het seizoen voor Chicago.

De enige andere wedstrijd van de avond ging tussen de New Jersey Devils en Minnesota Wild. Bij de bezoekers maakte goalie Kaapo Kähkönen zijn NHL-debuut en dat deed hij met 32 reddingen. Zach Parise en Jordan Greenway scoorden namens de Wild, Jesper Boqvist en Kyle Palmieri voor de thuisploeg en in de derde periode bezorgde Ryan Suter Minnesota de winst.

Blackhawks - Stars (Bron: YouTube)