MLB: New York Yankees winnen met overmacht eerste duel tegen Houston Astros

New York Yankees hebben de eerste wedstrijd in de American League Championship Series met overtuiging gewonnen. De ploeg uit New York won in het Minute Maid Park van Houston Astros met maar liefst 7-0.

Afgelopen nacht Nederlandse tijd stond het eerste duel tussen de Houston Astros en de New York Yankees programma. Vooraf werd er vuurwerk verwacht van de twee beste teams in het reguliere seizoen. De Yankees maakte de verwachtingen volledig waar, terwijl de Astros veel moeite hadden met de pitching van de Yankees.

In de eerste zes innings was Masahiro Tanaka daar verantwoordelijk. De Japanner van de Yankees kreeg in zes innings, maar één honkslag tegen. De startende werper had de volledige controle over de slagploeg van de Astros, al kreeg hij daarbij hulp van zijn medespelers. Vooral in de vijfde inning had hij die nodig. Na een walk in het begin van de vijfde inning sloeg een Yordan Alvarez na een bal naar het rechtse outfield, waar Aaron Judge een mooie vangbal maakte, maar zijn volgende actie was nog mooier door op het eerste honk Alex Bregman uit te gooien. Daardoor kwam Tanaka uit de problemen en gooide weer een uitstekende wedstrijd in de play-offs.

Waar Tanaka uitblonk was dat niet het geval bij Zack Greinke. De startende werper van de Houston Astros kwam in de eerste drie innings nog goed weg tegen de New York Yankees, maar in de vierde inning kreeg Greinke toch zijn eerste run tegen. Gleyber Torres was daar verantwoordelijk voor via een tweehonkslag waarop DJ LeMahieu de score wist te openen.

De vijfde inning ging redelijk probleemloos voorbij voor Greinke, maar in de zesde inning ging het mis voor de 35-jarige werper, die halverwege het seizoen overkwam van de Arizona Diamondbacks. Weer was Torres verantwoordelijk voor een nieuwe run. Hij sloeg de bal over de muur en zo kwamen de Yankees op een 2-0 voorsprong. Ook Giancarlo Stanton sloeg in de zesde inning nog een homerun, waardoor het na zes innings spelen 3-0 was voor de ploeg uit New York.

Voor Greinke was de avond voorbij, maar de ellende voor de Houston Astros bleef nog wel even aanhouden. Ryan Pressly was de vervanger alleen ook hij was niet scherp. Na honkslagen van Didi Gregorius, DJ LeMahieu en Aaron Judge wist opnieuw Torres een honkslag te slaan, ditmaal goed voor twee RBI's.

De geweldige avond voor Torres was nog niet voorbij, want in de negende inning sloeg de pas 22-jarige opnieuw één ploeggenoot over de thuisplaat, waardoor hij op vijf binnengeslagen punten kwam voor de wedstrijd.

Komende nacht staat er een nieuw duel tussen de Houston Astros en de New York Yankees op het programma. Dan komt Justin Verlander op de heuvel voor de Astros. Hij kent tot nu een wisselvallige play-offs. Bij de New York Yankees is het de beurt aan James Paxton.