Van tas beroofde vrouw probeert dief te grijpen

Een brutale straatroof bij flat Geldershoofd in Amsterdam-Zuidoost is volledig door een camera vastgelegd. Begin augustus wordt een vrouw ter hoogte van buurtboerderij Gliphoeve beslopen door een man die op haar tas uit is. Nadat de man die van haar schouder af trekt, achtervolgt ze hem.

De vrouw is op 5 augustus rond 23:00 uur onderweg naar de flat Geldershoofd als ze bij twee ondergrondse vuilcontainers stopt. Ze kijkt naar wat spullen die naast de containers liggen. In het AT5-programma Bureau 020 is te zien hoe de vrouw beroofd wordt. Ze verzet zich even maar al snel blijkt de man te sterk en rent weg. 

Achter dief aan gerend
Een politiewoordvoerder zegt dat de vrouw dapper gehandeld heeft: "Ze is tot de flat Gravestein achter de dief aangerend. Een vriend van haar kreeg ook nog een fiets aangereikt maar de verdachte was ze al uit het oog verloren." Er zijn geen beelden van de achtervolging maar de verdachte is even later wél te zien in een lift.  

Signalement
De politie is op zoek naar een man met een donker getinte huidskleur en een opvallend lang hoofd. Hij is ongeveer 1.70 meter lang en droeg die avond zomerse kleding, waaronder een lichtgroene bermuda en opvallende bruine sandalen.