Gezochte Tilburger heeft doorgeladen pistool in auto

Een 38-jarige Tilburger is gisteren omstreeks 11.30 uur in Tilburg door de politie aangehouden omdat hij niet teruggekeerd was van verlof uit een penitentiaire inrichting. Na zijn arrestatie werd in een tas die op de bijrijdersplaats stond van zijn auto een doorgeladen pistool met acht patronen aangetroffen. 

De politie kreeg woensdagmorgen een melding dat op de Huijsmansstraat al drie uur een auto zou staan met draaiende motor. Er zou een man achter het stuur zitten. Het kenteken stond op naam van een man die bekend is bij de politie vanwege vermogensdelicten. Het gaat om een 38-jarige Tilburger, die daarnaast ook bekend is met vuurwapens. Bovendien zou de bewuste man op 5 augustus 2019 niet teruggekeerd zijn van zijn verlof uit de penitentaire inrichting in Hoogvliet. 

Agenten zagen de bedoelde auto staan voor de flat. De motor liep inderdaad. Op de bestuurdersstoel lag een man te slapen die door de agenten herkend werd als zijnde de eigenaar van het voertuig en dus een gezocht persoon. Een van de dienders trok de sleutel uit het contact waarop de man wakker werd. De agenten vertelden hem dat hij vanwege zijn signalering werd aangehouden. Hij verzette zich bij zijn arrestatie door tijdens het boeien met zijn armen en benen wilde bewegingen te maken. Hij werd uiteindelijk overmeesterd en afgevoerd naar het cellencomplex.

Op de bijrijdersstoel stond een sporttas met daarin een doorgeladen pistool met acht patronen. Hij is vanwege deze vondst in verzekering gesteld inzake de Wet Wapens en Munitie.