FOK! Wat een weer: heet

In de ochtend komen in het noordwesten eerst nog enkele wolkenvelden voor maar verder wordt het opnieuw zonnige en een zeer warme dag. In het zuiden kan in de loop van de middag en in de avond een lokale onweersbui ontstaan, mogelijk met hagel en windstoten. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 30°C langs de zuidwestkust en in het Waddengebied tot lokaal nog 38°C in het oosten en zuidoosten van het land. De wind is matig en draait vanochtend van noordoost naar oost. In de middag wordt de wind in het zuidwesten westelijk, waardoor daar enige afkoeling optreedt.

In de nacht naar zaterdag is het in het zuiden bewolkt met kans op een onweersbui, in het midden en noorden is er weinig bewolking en blijft het droog. Het wordt een warme nacht, de minimumtemperaturen komen aan het begin van zaterdagochtend uit tussen 18 en 22°C. De wind komt uit verschillende richtingen. In het zuiden en zuidwesten is de wind zwak en westelijk, in het noorden en oosten matig en oostelijk.

Zaterdag overdag is er sprake van een tweedeling. In het zuiden is er bewolking en kunnen er, met name 's middags en in de avond, stevige onweersbuien ontstaan. Daarbij zou lokaal veel regen kunnen vallen, lokaal mogelijk 20-40 mm. Het wordt daar niet meer zo warm als afgelopen dagen met maximumtemperaturen tussen 22 en 25°C bij een zwakke westelijke wind. In het noorden is het zonnig en droog met middagtemperaturen tussen 28 en 33°C. De wind komt uit het oosten en is matig. (Bron: KNMI)

 

Paar dagen geleden op het strand van Castricum (Foto: Spylacopa_68 )
Paar dagen geleden op het strand van Castricum (Foto: Spylacopa_68 )

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.