Aitken wint sprintrace F2, De Vries weer op het podium

Jack Aitken heeft de sprintrace in de Formule 2 op het circuit van Silverstone gewonnen. Op het Britse asfalt moest de thuisfavoriet zich in het begin naar voren knokken en dat deed hij uitstekend. Kampioenschapsleider Nyck de Vries eindigde als derde en mocht dus ook het podium weer op.

De beste start was in handen van Aitken, die van plek vier opschoof naar de tweede stek, achter Louis Deletraz. Polesitter Callum Ilott viel juist terug naar de vierde stek en ook De Vries begon vanaf plek drie sterk, waarna hij Aitken al vroeg te grazen nam en plek twee in handen pakte.

Giuliano Alesi kwam al snel stil te vallen en daardoor kwam de safety car de baan op. Bij de herstart gebeurde niet veel, maar kort daarna wist Aitken de tweede plek weer over te nemen van De Vries. Ilott reed daarachter nog altijd op de vierde plek, Luca Ghiotto - de winnaar van zaterdag - nam plek vijf over van Nicholas Latifi.

In de slotfase bracht Aitken het publiek op de banken door Deletraz van de leiding te stoten, terwijl Ghiotto met een probleem naar binnen kwam. Aitken kwam niet meer in gevaar en pakte de winst, voor Deletraz en De Vries. Ilott werd vierde, Latifi vijfde en dus liep De Vries weer wat uit in de titelstrijd.