Anderson en Wright winnen namens Schotland World Cup of Darts

Schotland is voor het eerst winnaar geworden van de World Cup of Darts. Gary Anderson en Peter Wright de surprise van het toernooi te verslaan: Ierland. In de finale werd het 3-1. 

De Ieren wisten zowel Engeland als Nederland te verslaan, de twee landen die alle edities tot dusver op hun naam hadden gezet. De energie bleek op en Schot wist in hun derde finale eindelijk toe te slaan. Het levert het koppel 35.000 pond op per persoon op. De Ieren gaan naar huis met 20.000 pond per persoon. 

Anderson was het hele toernooi subliem, maar kon in de openingspartij tegen Steve Lennon geen gas geven. Lennon opende met de break, al kon Anderson toch weer langszij komen. Toch kon Lennon de partij weer overnemen. Anderson was niet uit in vijf beurten en de Ier hield zijn eigen leg met een 110-finish (4-2). O’Connor wist ook sterk te starten tegen Wright en nam een 2-1-voorsprong. Na die voorsprong was het weg en dat gaf Wright de ruimte om de score om te buigen: 4-2.

Bij Ierland leek alle energie op. De koppelwedstrijd werd met 4-0 gewonnen door Schotland. Lennon moest in partij vier gelijk verder tegen Wright en kon zich niet herpakken. Met een 82-finish had Wright gelijk de break te pakken en zijn eigen leg werkte hij weg in vijf beurten. Een nieuwe break leek in de maak na de eerste 180’er, alleen vanaf 72 werd tops gemist. Lennon kon zo erin blijven hangen op tops, om een tweedart 86-finish om zijn oren te krijgen. Scorend liep Wright ook in de vijfde leg weg en maakte het af op tops.

Schotland wint de World Cup of Darts. (PRO SHOTS/Imago)
Schotland wint de World Cup of Darts. (PRO SHOTS/Imago)