Rallyrijder Tänak kruipt naar Ogier na winst in Portugal

Het is nog altijd razendspannend in het WK rally. Ott Tänak heeft de Rally van Portugal gewonnen en daarmee verkleinde de Estse Toyota-rijder het gat naar WK-leider en veelvoudig kampioen Sébastien Ogier (Citroën) tot twee punten.

Met navigator Martin Järveoja nam Tänak de leiding al in de derde van twintig proeven over en het duo stond die positie ook niet meer af, hoewel het proef na proef een secondenspel was. De Belg Thierry Neuville bleef met navigator Nicolas Gilsoul het best in het spoor: het Hyundai-duo eindigde als tweede op 15,9 seconden, een dikke veertig tellen voor Ogier.

Veel toppers vielen uit: Sébastien Loeb verloor al snel dik een kwartier met een probleem met het brandstofsysteem, waarna hij op de laatste dag uitviel. Kris Meeke was op weg naar plek drie, maar stuurde zijn Totoyta in de laatste proef tegen een boom en viel uit, terwijl Esapekka Lappi en debutant Gus Greensmith een goed resultaat ook op de slotdag verloren na respectievelijk ophangingsproblemen en een crash.

Greensmith crasht in de laatste proef (Bron: YouTube)