NASCAR-coureur Busch wint op Tricky Triangle

Kyle Busch heeft de veertiende race van het seizoen in de NASCAR Cup Series gewonnen. De coureur van Joe Gibbs Racing was de beste op de Tricky Triangle, de 'oval met drie bochten' van de Pocono Raceway.

Met de jonge William Byron voorop begon men eraan op de Tricky Triangle, voor Kyle Busch, Clint Bowyer, Erik Jones en Brad Keselowski. Na twintig weinig boeiende ronden werd de race even geneutraliseerd met de competition caution, wegens de gedurende het weekeinde veranderde omstandigheden.

Een foutje stuurde Austin Dillon spinnend richting de muur: hij probeerde een plek in te nemen die er eigenlijk niet was en veroorzaakte een caution. Kyle Larson pakte tijdens de pitstops de leiding en hield die ook vast gedurende de rest van de eerste stage, die hij voor Byron en Keselowski won.
Met Keselowski op kop ging het veld weer op weg, maar Martin Truex Jr opende de aanval en Kyle Busch ging ze alletwee voorbij. Matt DiBenedetto en later Matt Tifft en ook Corey Lajoie veroorzaakten elk een caution, maar dramatisch was het allemaal niet.

Dillon in de problemen (Bron: YouTube)

Kyle Busch domineerde de tweede stage, maar kwam naar binnen voor de nodige brandstof en verse banden, net als Clint Bowyer en Chase Elliott. Terwijl Truex met technische problemen de race moest staken ging de tweede stagewinst naar Kyle Larson, voor Joey Logano en Byron.

Bij de herstart had Kyle Busch gewoon de leiding weer in handen, alleen Kevin Harvick leek enigszins te kunnen volgen. Een kleine veertig ronden voor het einde kwam zo goed als iedereen binnen, net als de twee leiders: Harvick's team koos voor twee nieuwe banden, Busch voor vier, en dus pakte Harvick de leiding.

Die leiding was echter geen lang leven beschoren: tijdens de pitstop van Harvick rolde een band weg en dus moest hij wegens een uncontrolled tyre een drivethroughpenalty incasseren, einde kansen op de winst. Lang gebeurde er verder weinig, tot Ricky Stenhouse de muur besloot te raken en zo voor een caution zorgde.

De ruime leiding van Busch was zo verdwenen, maar bij de herstart reed hij wel weer voorop. Ook na de herstart was het allemaal niet zo spannend meer en met een ruime voorsprong pakte Busch alsnog de winst, voor Keselowski en Jones.

Busch legt wat rubber neer (Bron: YouTube)