Haase in eerste ronde Roland Garros in vier sets onderuit tegen Kohlschreiber

Robin Haase is uitgeschakeld op Roland Garros. De 32-jarige Nederlander verloor in de eerste ronde met 4-6, 4-6, 7-6 (5), 1-6 van de Duitser Philipp Kohlschreiber.

In de eerste twee games van de wedstrijd wist Haase geen enkel punt te winnen en keek dus al snel in de eerste set tegen een 2-0 achterstand aan. De Nederlander wist de twee volgende game wel te winnen, maar in de vijfde game moest hij opnieuw zijn service inleveren. Kohlschreiber serveerde vervolgens de eerste set uit. In de tweede set keek Haase opnieuw snel tegen een break achterstand aan en ook die set ging verloren.

In de derde set kwam Haase, die al twaalf keer deelnam aan Roland Garros, wat beter in het spel. Hij kreeg enkele kansen op de service van de Duitser, alleen benutte hij zijn kansen niet. Kohlschreiber behield ook zijn service, waardoor een tiebreak de beslissing moest brengen en daarin was Haase de beste. Dat bleek uitstel van executie, want in de vierde set ging hij kansloos onderuit tegen Kohlschreiber. Het was alweer de elfde keer dat hij niet voorbij de eerste kwam op Roland Garros.