Carnaval Festival in de Efteling weer geopend

Wie is er niet geweest? In de Efteling is het Carnaval Festival na 3 maanden hard werk weer geopend. Gedurende deze 3 maanden is er 3 miljoen euro uitgegeven om deze attractie een grondige opfrisbeurt te geven.

Technische aspecten
Er werd aandacht besteed aan de technische aspecten. Zo werden alle halogeenlampen vervangen door led-verlichting. Ook werden vele kapotte effecten weer hersteld, waarbij de scénes verder eigenlijk niet zijn veranderd.

Overige veranderingen
Sommige scènes zijn ook qua uiterlijk aangepakt. In de Japanse en Chinese gedeelten zijn aanpassingen doorgevoerd om een en ander er minder gedateerd uit te laten zien. Het Afrikaanse deel is het meest veranderd. Met neusringen en speren getooide bosjesmannen zijn verdwenen om plaats te maken voor een inheems volk met bijbehorende klederdracht, muziekinstrumenten en schilden.

Beveiligingscamera's
Er zijn ook nieuwe beveiligingscamera's geïnstalleerd waarmee de gehele baan nu in de gaten kan worden gehouden. Verder is er een nieuwe souvernierwinkel genaamd "Confetti" die in de plaats is gekomen van de oude fotobalie.

Video
looopings.nl heeft een video gemaakt waarin de aanpassingen zijn te zien.