Safety car helpt Eng naar eerste DTM-zege

Philipp Eng heeft zijn eerste zege in de DTM te pakken. Op het circuit van het Belgische Zolder was de Oostenrijkse BMW-coureur de beste, geholpen door de safety car: hij had zijn verplichte pitstop al gemaakt toen de race geneutraliseerd werd, in tegenstelling tot de coureurs voor hem.

Bij de start nam Bruno Spengler vanaf de derde plek de leiding, voor polesitter Marco Wittmann, René Rast, Sheldon van der Linde en Robin Frijns, die al snel verschalkt werd door Philipp Eng en ook nog eens vijf seconden straf kreeg wegens een valse start.

Na twintig minuten hielden de Aston Martins van Jake Dennis en Daniel Juncadella er plots mee op, waardoor de safety car de baan betrad. Joël Eriksson was op dat moment de voorste van de coureurs die al binnen waren geweest en op plek acht had hij zo potentieel ineens een prima voordeel in handen.

Met Spengler en Wittmann voorop werd het veld op gang gevlagd, waarbij Frijns zijn vijfde plek - Eng was ook al binnen geweest - verloor aan Timo Glock en Van der Linde voorbij ging aan Rast. Spengler, Van der Linde, Glock en Frijns kwamen vrij snel binnen en vielen dus ver terug, net als Wittmann en Rast niet veel later.

Eng werkte zich ondertussen voorbij Eriksson en pakte de leiding, Nico Müller reed achter de Zweed op plek drie. Hij deed nog wel een paar pogingen tot een aanval, maar die mochten niet baten. Eng won overtuigend, voor BMW-collega Eriksson, Müller, Loïc Duval, Mike Rockenfeller en Wittmann. Frijns eindigde de race als twaalfde.