Brons voor judoka Franssen in Baku

Judoka Juul Franssen heeft op de Grand Slam in Baku brons veroverd in de klasse tot 63 kilogram. In de strijd om de derde plaats was ze met waza-ari te sterk voor haar landgenote Sanne Vermeer.

De 29-jarige Franssen veroverde vorig jaar in dezelfde hal WK-brons. Ze stond één keer eerder tegenover de acht jaar jongere Vermeer, bij de grand prix van Den Haag in 2017. Dat duel had ze gewonnen. Dit toernooi ging Franssen in de derde ronde onderuit tegen de Duitse Martyna Trajdos. Via de herkansingen haalde alsnog de troostfinale. Vermeer verloor in de halve finales van de Japanse Miku Tashiro, de vice-wereldkampioene.

In het mannentoernooi kende Frank de Wit een slechte dag. De judoka, die als eerste was geplaatst, bleef in de klasse tot 81 kilogram al in de tweede ronde steken, de eerste ronde had hij vrijaf. In zijn partij verloor hij vervolgens van Tato Grigalashvili. De 19-jarige Georgiër legde De Wit na tien seconden in de extra tijd op zijn rug.

Zondag komen Noël van 't End en Jesper Smink (in de klasse tot 90 kilogram), Michael Korrel (-100 kilogram) en Roy Meyer (+100 kilogram) nog in actie in Baku.