NHL: Blue Jackets pakken laatste play-offticket, Sprong scoort bij seizoensafsluiter

De ijshockeyers van de Columbus Blue Jackets hebben zich als zestiende en laatste team geplaatst voor de play-offs in de NHL. Op bezoek in Madison Square Garden won de ploeg van de New York Rangers en daarmee kunnen de Montreal Canadiens niet meer voorbij Columbus.

Cris Kreider opende de score voor de Rangers in de tweede periode, vroeg in de derde periode tekende Ryan Dzingel voor de gelijkmaker. Artemi Panarin bracht de bezoekers op voorsprong, maar Pavel Buchnevich was zeven seconden voor tijd goed voor de gelijkmaker. In overtime werd niet gescoord en in de shootouts was het Panarin die de Blue Jackets alsnog naar de winst en dus het postseason schoot.

De Anaheim Ducks hebben als eerste team hun 82e en dus laatste wedstrijd van het reguliere seizoen afgewerkt, in het geval van de niet voor de play-offs geplaatste Ducks dus ook de seizoensafsluiter. Korbinian Holzer scoorde zijn eerste NHL-goal in ruim twee jaar, Sam teel voegde er een shorthanded goal aan toe en Daniël Sprong was in de tweede periode ook trefzeker, waardoor de Los Angeles Kings met 5-2 verslagen werden.

De enige andere wedstrijd van de avond ging tussen de Chicago Blackhawks en de Dallas Stars. Patrick Kane tekende voor twee goals, goalie Cam Ward was in zijn 700e wedstrijd goed voor 25 reddingen en de Blackhawks wonnen zo met 6-1.

Ducks - Kings (Bron: YouTube)