Moto2-coureur Baldassarri begint met centimeterwinst, Bendsneyder 16e

Lorenzo Baldassarri is het Moto2-seizoen begonnen met winst. De Italiaan was de beste tijdens de Grand Prix van Qatar op het Losail International Circuit, de eerste race van het nieuwe jaar.

Xavi Vierge kende de beste start en schoof vanaf de tweede plek op naar de leiding, voor Lorenzo Baldassarri en polesitter Marcel Schrötter. Remy Gardner en Brad Binder sloten aan, Jorge Navarro, Iker Lecuona en Nicolo Bulega gingen bij een flinke crash in de eerste bocht onderuit. Bo Bendsneyder kende vanaf plek achttien geen beste start en moest de crash ontwijken, waardoor hij nog wat plekken inleverde.

Baldassarri had na een derde van de race de leiding in handen, met Schrötter en Gardner op een klein gaatje. Bendsneyder kwam wat beter in de wedstrijd en werkte zich intussen op naar plek zeventien. Halverwege de race reed Baldassarri vrij rustig op kop, met Schrötter en Gardner achter hem. Thomas Lüthi werkte zich naar voren via Alex Marquez en kon langzamerhand de aansluiting bij het om plek twee strijdende duo vinden.

Het duurde vervolgens niet lang voor Lüthi Gardner passeerde en dus kon de Zwitser aansluiten bij teamgenoot Schrötter, die hij in no-time verschalkte. Baldassarri leek door te hebben dat er gevaar dreigde, want de Italiaan wist het verschil naar de opstomende Lüthi redelijk gelijk te houden. Toch kwam de Zwitser in de slotfase nog uiterst dicht in de buurt, maar het was nét niet genoeg: op de streep kwam hij enkele duizendsten van een seconde tekort.

Schrötter wist een ultieme aanval van Gardner af te slaan en pakte de derde plek. Bendsneyder leek op weg naar een punt, maar in duel met Moto3-wereldkampioen Jorge Martin moest hij zich in de allerlaatste ronde gewonnen geven en dus eindigde de Rotterdammer als zestiende, de eerste plek buiten de punten.