Wilders wil begrotingsoverschot gebruiken om koopkracht te verbeteren

In een interview met het Parool geeft Geert Wilders weer eens flink af op Mark Rutte en de VVD. Hij zegt letterlijk nog geen vingerkootje uit te steken om dit kabinet te helpen. Hij hoopt er dan ook op dat de komende Provinciale Statenverkiezingen 'een stem-het-kabinet-wegreferendum wordt'.

In hetzelfde interview geeft hij ook aan dat hij best met het Forum voor Democratie zou kunnen samenwerken maar dat de PVV harder is ten opzichte van de islam en juist een stuk socialer op economisch terrein. Wilders: "Ik hoor Baudet óók zeggen dat als het kabinet zijn meerderheid in de Eerste Kamer kwijtraakt, er met hem te praten is over steun. Dat is jammer, want dat maakt een stem op Forum een stem op Rutte."

Wilders geeft aan dat hij per direct het begrotingsoverschot wil gebruiken om de belastingverhoging van 6% naar 9% terug te draaien, het eigen risico in de zorg af te schaffen en de hogere energielasten terug te draaien. Wilders: "Met dit PVV voorstel zetten wij een forse stap richting koopkrachtverbetering. Dat kan zonder problemen en ook nog eens dit jaar door een deel van het begrotingsoverschot hiervoor in te zetten en de verlaging van de winstbelasting voor grote bedrijven niet door te laten gaan."