Real Madrid heeft maximaal twee weken om Conte te strikken

Real Madrid heeft twee weken de tijd om een opvolger voor Julen Lopetegui aan te kondigen. Dat noopt tot haastige onderhandelingen met Antonio Conte.

De Italiaan is de droomkandidaat voor voorzitter Florentino Perez, maar de onderhandelingen verlopen vooralsnog stroef. Regels van de Spaanse bond verplichten de club echter om binnen twee weken een nieuwe hoofdcoach te presenteren. Nu neemt oud-speler en Real Madrid Castilla-trainer Santiago Solari de honneurs waar.

Voormalig bondscoach Julen Lopetegui werd maandag uit zijn lijden verlost na een dramatische seizoensstart. Real Madrid ging met 5-1 ten onder tegen Barcelona en vindt zichzelf terug op een beschamende negende plaats in de Spaanse competitie. De ploeg won bovendien slechts één van de laatste zeven officiële duels.

Goal weet dat Antonio Conte de belangrijkste kandidaat is om hem op te volgen, maar zijn aanstelling laat op zich wachten omdat hij nog met zijn oude club Chelsea in de clinch ligt over een ontslagpremie. Hij zou een vergoeding van tien miljoen euro mislopen als hij bij de Koninklijke tekent.

Solari zit voorlopig op de bank tot er een oplossing komt, maar de club zet alles op alles om Conte zo snel mogelijk vast te leggen. Een interim-trainer mag immers slechts twee weken aan het roer staan, al heeft de oud-speler wel de juiste papieren om een vaste aanstelling te krijgen.

In de komende twee weken speelt Real Madrid vier wedstrijden. Eerst tegen Melila in de beker, dan Valladolid in de competitie, Viktoria Plzen in de Champions League en dan tegen Celta de Vigo in de competitie. Daarna moet duidelijk zijn welke van de drie opties het wordt: Solari het vertrouwen geven, een doorbraak realiseren met Conte of een andere kandidaat aantrekken. Zo zijn bijvoorbeeld Arsène Wenger en Leonardo Jardim per direct beschikbaar.