DTM verlaat Zandvoort voor Assen

Na 18 jaar komt er volgend jaar een einde aan de DTM-wedstrijden op het circuit van Zandvoort. Vanaf 2019 zal de Nederlandse wedstrijd van het Duitse toerwagenkampioenschap op het TT Circuit in Assen plaatsvinden.

In 2001 was de eerste race van de populaire Duitse raceklasse op de baan in de duinen. Jaarlijks staken coureurs de loftrompet over het circuit van Zandvoort en ook onder de bezoekers was het een populair evenement. Geen enkel circuit buiten Duitsland was zo lang gastheer van de DTM.

De overstap naar de baan bij Assen is geen onlogische voor de leiding van de DTM, naast dat de faciliteiten op het Drentse circuit vele malen beter zijn is de ligging ten opzichte van Duitsland veel beter. Met de Nürburgring, de Hockenheimring en de Laustitzring worden de DTM-fans in het zuiden en oosten van Duitsland al aardig bediend maar de fans in het noorden moeten vaak flinke afstanden reizen om een wedstrijd te bezoeken. Met Assen dat slechts 50 kilometer over de grens ligt worden er naast de Nederlandse fans ook veel Duitse fans verwacht.

Het DTM-circus zal volgend jaar in het weekend van 20 en 21 juli neerstrijken op het TT Circuit.

De DTM in 2004 op het circuit van Zandvoort (Pro Shots / Jasper Ruhe)
De DTM in 2004 op het circuit van Zandvoort (Pro Shots / Jasper Ruhe)