DTM-dubbel voor Rast, Frijns pakt punt

Regerend DTM-kampioen René Rast heeft zijn dominante weekeinde op de Nürburgring op passende wijze afgesloten. Zaterdag pakte de Duitser met zijn Audi de poleposition en de winst, zondag deed hij precies hetzelfde. Rast is de eerste coureur sinds Jamie Green in mei 2015 die beide races in een DTM-weekeinde wint.

Rast vertrok vanaf pole, naast kampioenschapsleider Gary Paffett. De Brit verloor al snel plekken aan Lucas Auer en Timo Glock, maar nadat Glock de Oostenrijker in de derde ronde torpedeerde - waar hij direct een drive through voor kreeg - kon Paffett plek twee weer in beslag nemen. 

Paffett nam geen risico's, elk punt is immers belangrijk, maar bij de pitstop ging het fout: bij zijn rechterachterband ging de wissel allesbehalve soepel, waardoor Paffett veel tijd verloor en uiteindelijk genoegen moest nemen met plek vijf, achter Paul di Resta, Marco Wittmann en Bruno Spengler.

Door de tweede plek van Di Resta verkleint de Schot een dag na zijn teleurstellende zaterdag de achterstand in het kampioenschap: Paffett heeft er 206, Di Resta 204. Robin Frijns kende een sterke race en steeg van de zeventiende startplek naar de tiende plaats, goed voor één punt.

Over twee weken strijkt de DTM neer op de Red Bull Ring in Oostenrijk.