Kampioen Rast wint in DTM, Frijns in achterhoede

René Rast heeft zaterdag de eerste van twee DTM-races op de Nürburgring gewonnen. De regerend kampioen pakte poleposition en kwam gedurende de race eigenlijk nauwelijks in de problemen: alleen Bruno Spengler kon hem aan het einde van de race nog een beetje bedreigen.

Audi-coureur Rast sloeg bij de start een aanval van Mercedes-coureur Gary Paffett af, terwijl ook BMW-coureur Spengler er in de slotfase niet voorbij kon komen. Paffett eindigde achter de Canadees wel als derde en dat kwam hem perfect uit: kampioenschapsleider Paul di Resta vertrok als achtste, steeg snel naar de vierde plek, maar werd in de rondte getikt door Philipp Eng. Di Resta's race was verpest en hij eindigde als laatste, waardoor Paffett de leiding in de titelstrijd weer in handen heeft.

Robin Frijns kwam in de kwalificatie tot de zeventiende tijd, maar moest door een gridstraf wegens zijn derde waarschuwing helemaal achteraan beginnen. De start was op zich prima, ware het niet dat Edoardo Mortara zich in bocht één verremde en Frijns zo helemaal naar buiten duwde. De Nederlander liep een forse achterstand op en kwam snel naar binnen voor nieuwe banden. Het leek een prima keuze en de Limburger lag zelfs even tiende, maar in de slotfase waren de banden op: hij eindigde als zeventiende, met alleen Di Resta achter zich.

Zondag staat de tweede race op het programma, wederom om 13.30 uur, zoals gewoonlijk live te zien op Ziggo Sport Racing.