Mkhitaryan ontbreekt om politieke redenen bij Arsenal

Henrikh Mkhitaryan is niet met Arsenal meegereisd naar Baku, waar de ploeg donderdag in de Europa League tegen Qarabag speelt.

De Armeniër heeft besloten om uit veiligheidsoverwegingen in Londen te blijven. Vanwege de politieke spanningen tussen Armenië en Azerbeidzjan mogen Armeniërs het land niet in. Voor professionele sporters zijn in het verleden echter uitzonderingen gemaakt, maar Mkhitaryan wil dus niet zo'n uitzondering zijn.

Om de spanningen tussen beide landen niet te laten oplopen, is de 29-jarige speler dus niet met zijn teamgenoten op het vliegtuig gestapt naar de hoofdstad van Azerbeidzjan. Dat meldt ESPN. Twee weken geleden speelde Mkhitaryan wel de hele wedstrijd toen Arsenal op de eerste speeldag van de Europa League van Vorskla Poltava won (4-2).

Vorig seizoen werden The Gunners in de halve finales van de Europa League uitgeschakeld door Atlético Madrid, de latere winnaar. Overigens wordt de finale dit seizoen in Baku gespeeld, wat voor Mkhitaryan dus een probleem zou kunnen worden als Arsenal die eindstrijd weet te bereiken.