FOK! Wat een weer: steeds minder regen, steeds meer zon

Het is zwaar bewolkt en op veel plaatsen valt er nog regen. Vanavond trekt de meeste regen naar het zuidoosten weg en komen er ook opklaringen. Van het noorden uit komen er echter ook nieuwe buien vanaf de Noordzee het land binnen. Bij deze buien is er kans op onweer en langs de noordkust en op het IJsselmeer later vanavond ook (zware) windstoten van 70-80 km/uur. De wind is noord tot noordwest en matig boven land en vrij krachtig tot krachtig langs de kust en boven het IJsselmeer. Langs de noordkust en op het IJsselmeer kan de wind vanavond hard (7 Bft) worden.

Komende nacht is het wisselend bewolkt. In het zuiden blijft het meest droog, elders kan een enkele bui voorkomen, in het noordelijk kustgebied mogelijk ook met onweer. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 6°C landinwaarts tot 10°C vlak aan zee. De noordwestenwind is matig, langs de kust (vrij) krachtig en in het Waddengebied en op het IJsselmeer mogelijk nog hard.

Maandag overdag komen er verspreid over het land nog enkele buien voor, maar er is ook regelmatig ruimte voor de zon. In de loop van de middag gaat de buiigheid zich steeds meer tot het noorden en oosten beperken. De maximumtemperatuur bedraagt ca. 14°C. De wind is west tot noordwest en matig, langs de kust vrij krachtig tot krachtig. Later in de middag en in de avond neemt de wind af. (Bron: KNMI)

Zonkracht  

Nederland

WyriHaximus zag deze regenboog bij Station Alkmaar Noord. Waar die pot met goud staat wil hij echter niet vertellen
WyriHaximus zag deze regenboog bij Station Alkmaar Noord. Waar die pot met goud staat wil hij echter niet vertellen

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar [email protected] onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!