NAC Breda kan Rat Verlegh Stadion in eigen beheer krijgen

NAC Breda en de gemeente Breda zijn tot een akkoord gekomen over een koopoptie voor het Rat Verlegh Stadion, zo maakt de club woensdag bekend.

NAC krijgt tot 31 mei 2019 het exclusieve recht om het stadion te kopen en gaat in die periode onderzoeken of het de deal voor die tijd rond kan krijgen, valt te lezen via de officiële clubkanalen. Volgens BN DeStem gaat het hierbij om een optie van 5,5 miljoen euro.

De gemeente Breda wil het stadion al langer van de hand doen en deed eerder verschillende pogingen om een verkoop van de grond te krijgen. Twee binnengekomen aanbiedingen werden echter als te laag beoordeeld, waardoor NAC nu de kans krijgt het stadion in eigen beheer te krijgen. Voor de club zou de koop van het stadion betekenen dat de vaste lasten omlaag kunnen.

“Wij zien het in eigen beheer nemen van het stadion nog steeds als een enorme kans om onze huisvestingslasten te verlagen en daarmee een volgende stap te zetten in de financiële continuïteit van NAC. Daarom zijn we ondanks het teleurstellende resultaat van de verkoopprocedure met de gemeente Breda in gesprek gebleven om de mogelijkheden te bespreken”, legt algemeen directeur Justin Goetzee uit.

“We zijn tevreden met de uitkomst van deze gesprekken, mede door de open en positieve houding van de gemeente ten opzichte van NAC. De optie tot koop geeft ons de rust en tijd om tot een gedegen financieringsmodel te komen. We gaan de komende maanden aan de slag in de hoop dat we aan de finish weer baas in eigen huis worden. Dat zou een enorme impuls betekenen voor de koers die we hebben ingezet met deze club.”

NAC heeft zelf geen mededelingen gedaan over de hoogte van de optie, al laat de club wel weten dat de prijs omlaag is gegaan doordat de club een aantal ruimten die niet primair door de club worden gebruikt buiten de deal heeft gelaten.