Moordenaars eisen rollen in speelfilms

Een groep veroordeelde moordenaars eist dat de filmindustrie hen gaat inzetten voor rollen in films en series waar een moordenaar in voorkomt. Dat meldt woordvoerder Mark David Chapman die John Lennon vermoordde. 'Het is stuitend dat rollen van moordenaars louter door mensen worden gespeeld die niets op hun kerfstok hebben,' aldus Chapman. 

De roep om gelijkheid komt na de oproep om homoseksuele acteurs te casten voor homoseksuele rollen. Ook Volkert van de Graaf heeft zich bij de groep van Killers4Hollywood aangesloten. 'In Goede Tijden Slechte Tijden wordt er elk jaar in een clifhanger wel iemand door zijn hoofd geschoten. Laat mij dat doen, ik heb daar ervaring mee.' De filmwereld twijfelt nog over deze ontwikkeling. 'Moet een rol van een enge man in de nieuwe Carry Slee echt naar Mark Dutroux,' vraagt castingdirector Job Gosschalk zich hardop af.

Steven Spielberg is wel enthousiast en ziet mogelijkheden. 'Als ik Jaws opnieuw kon doen ging de rol naar een echte haai met echte slachtoffers, in plaats van een robothaai. Dat is wel zo fair voor de haaienwereld, die hebben ook rechten.'

Maar even serieus FOK!kers, wat denken jullie, moet een homoseksuele rol door een homoseksueel gespeeld worden? Lees het artikel.